Próbáltátok már a medvehagyma - túró párosítást? Sietni kell, rövid a szezon!
A medvehagymaszezon nem tart túl sokáig, ezért érdemes ezekben a hetekben minél többféleképpen elkészíteni.
Üde, tavaszias íze rengeteg fogáshoz jól passzol, mondanom sem kell, a túrót is remekül feldobta. Csempésszétek bele ti is a zöld levélkéket a sós túrógombócokba!
Hozzávalók
8 darab- 25 dkg félzsíros túró
- 2 tojás
- só
- 5 dkg búzadara
- 8 medvehagymalevél
- 1 evőkanál olívaolaj
- zsemlemorzsa
- 4 evőkanál szezámmag
- tejföl és újhagyma zöldje a tálaláshoz
Elkészítés
1. A túrót áttörjük, hozzákeverjük a tojások sárgáját, egy kevés sót és a búzadarát. Letakarva hűtőbe tesszük minimum egy órára, hogy a búzadara jól megszívja magát.
2. A tojásfehérjéket habbá verjük, a túróhoz forgatjuk, és további fél-1 órára visszatesszük a hűtőbe.
3. Egy nagy lábasban vizet forralunk. Közben a masszát kivesszük a hűtőből, hozzákeverjük a finomra aprított medvehagymát, majd nedves kézzel gombócokat formázunk belőle. Gyöngyöző vízbe tesszük, felszínre jövetel után még 3-4 percet főzzük, majd szűrőkanállal kivesszük a gombócokat.
4. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, beleszórunk egy nagyobb adag zsemlemorzsát és a szezámmagot. Kevergetve megpirítjuk, a leszűrt gombócokat azonnal beletesszük, beleforgatjuk. Tejföllel meglocsolva, újhagymazölddel díszítve tálaljuk.