Fish and chips házi majonézzel

Fish and chips házi majonézzel

Klasszikus angol street food fogás, amit most mi is elkészíthetünk otthon. Extra házi majonézzel az igazi!
Házi burgonyás kifli

Házi burgonyás kifli

Klasszikus kifli, reggeli kezdéshez vagy tévénézős estékhez. A gyúródeszkától és a kelesztéstől ne ijedjünk meg!
Tejszínes eperfagylalt

Tejszínes eperfagylalt

Tejszín, eper, sűrített tej - ez az egyszerűen elkészíthető fagylalt a nyár ajándéka.
Cézár saláta

Cézár saláta

A világ egyik legismertebb salátája a Cézár, amit sajnos csak kevés helyen készítenek az eredeti recept szerint, pedig úgy az igazi, ha szardellával készül.
Csípős-mázas csirkeszárnyak

Csípős-mázas csirkeszárnyak

A csirke egyik legfinomabb része a szárny, csípősre, ropogósra sütve, pedig egyszerűen abbahagyhatatlan. Vendégvárónak, de egy salátával ebédre és vacsorára is remek választás, csak legyen belőle elég!
Vaníliakrémes málnatorta

Vaníliakrémes málnatorta

Ha sok munka lenne vele, mondhatnánk, hogy így is megér minden fáradságot, de igazán egyszerűen elkészíthető.
Mediterrán luxus féláron: paradicsomos húsgombócok házi szélesmetélttel

Mediterrán luxus féláron: paradicsomos húsgombócok házi szélesmetélttel

Az olasz konyha egy igazi kincsesbánya, ha olcsó és tartalmas recepteket keresünk. Én most egy számos változatban ismert klasszikust választottam a paradicsomos húsgombócot házi tésztával. Kicsit időigényes, de minden percét megéri. Igazi filléres luxus, mindenképp próbáljátok ki.
Sajttorta - New York cheesecake

Sajttorta - New York cheesecake

A sajttorta édes és krémes, mégis könnyű. Nem is csoda, hogy egyre nagyobb divat és mindenki szívesen fogyasztja. De mostantól elkészíteni sem lesz nehéz! Ez a változat bomba biztos és tökéletes.
Csontos karaj petrezselymes újburgonyával és rebarbara kompóttal

Csontos karaj petrezselymes újburgonyával és rebarbara kompóttal

Nyári, grillezős, ráérős ebéd. A pácnak köszönhetően friss lesz a karaj. Rebarbarás almakompóttal pedig izgalmas is.
Konyhasuli franciául: Quiche Lorraine

Konyhasuli franciául: Quiche Lorraine

A nyitott tetejű pite eredetileg a német Lotharingia tartományból származott, a terület honosításával vált franciává. Ma már igazi kozmopolita étel, akárcsak a szusi, a hamburger vagy a pizza a világ bármely pontján tudják, hogy miről van szó.