Ez a recept egyszerűen nagyszerű! Muszáj kipróbálni!  Burgonyapürés quiche

Ez a recept egyszerűen nagyszerű! Muszáj kipróbálni! Burgonyapürés quiche

Melegen is finom, hidegen is finom, vendégvárónak is nagyon jó, mi az? Hát persze, hogy a quiche! Ezúttal a franciák hagyományos sós pitéjét alaposan átvariáltam, és krumplipürés-kolbászos töltelékkel sütöttem meg. Igazi télies, laktató étel, tökéletes vacsorára vagy egy tartalmasabb leves után ebédre.
Vöröslencsefőzelék baconnel, római köményes lepénykékkel

Vöröslencsefőzelék baconnel, római köményes lepénykékkel

Mindig tartok otthon egy zacskó vöröslencsét. Finom és tápláló, ráadásul gyors megoldás: mivel nincs szükség előzetes beáztatásra, egy-egy rohanós napon is előkaphatom. Két módon szeretem a legjobban: paradicsomosan, sok-sok kakukkfűvel és zsályával, vagy curryvel és gyömbérrel.
Ezt a tapast eddig valószínű, hogy még nem próbáltad.. és ideje ezen változtatni!

Ezt a tapast eddig valószínű, hogy még nem próbáltad.. és ideje ezen változtatni!

"Ez egy igazi spanyol étel, kicsit móros beütéssel, vagyis keleties ízhatásokkal, amit eddig Magyarországon nem, és Spanyolországon kívül is csak nagyon kevés helyen fedeztem fel, ez pedig két nagy kedvencem különlegesen finom elegye..."
Az egyik legjobb dolog, ami a krumplival történhet: Szuperfinom almás kolbászos burgonya gratin

Az egyik legjobb dolog, ami a krumplival történhet: Szuperfinom almás kolbászos burgonya gratin

Az egyik legjobb dolog, ami a krumplival történhet, ha gratinnek készítitek el, azaz csőben sütitek. Két dolog fontos: a burgonyát vékonyra karikázzátok, és ne kerüljön túl sok réteg egymásra (így gyorsabban átsül). Ezúttal kolbászt és almát is tettem az ételbe, szuper finom lett!
Paradicsomos, spenótos, csirkés egytálétel, és csak egy serpenyő kell hozzá, meg kb. 25 perc, mindennel együtt!

Paradicsomos, spenótos, csirkés egytálétel, és csak egy serpenyő kell hozzá, meg kb. 25 perc, mindennel együtt!

Nagyon sokféle ízt kapsz ezért az időért, és négy embert is jóllakatsz vele mindössze 20 dkg tésztából!
Sütőtökös egytál kolbásszal, zsályával

Sütőtökös egytál kolbásszal, zsályával

Vártátok már a sütőtökszezont? Megmondom őszintén, én nagyon: ez az a zöldség, amit leginkább sokoldalúan fel tudok használni az őszi-téli szezonban. És az illata sem utolsó a sülés közben! Most zsályával, fetával és mogyoróval kombináltam, szaftos kolbászt karikáztam mellé, és hogy ropogjon is, a tetejét jól megszórtam kenyérkockákkal a sütési idő végén.