Csirkés-gombás ragu tejfölösen
Hétköznap sokszor nem vágyunk másra, csak valami gyors, egyszerű alapanyagokból elkészíthető ebédre vagy vacsorára. Ez a fogás pont ilyen, persze azért a mustárt ki ne hagyjuk belőle, attól lesz igazán finom.
Hozzávalók
4 személyre- 2 evőkanál olívaolaj
- 40 dkg csirkecombfilé
- 40 dkg csiperkegomba
- 3 gerezd fokhagyma
- só, őrölt fekete bors
- 35 dkg tejföl
- 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
- 4 púpozott evőkanál mustár
- 25 dkg kuszkusz
Elkészítés
Az olívaolajat felhevítjük egy nagy serpenyőben. Rátesszük a megtisztított, kisebb kockákra vágott csirkehúst, és körbepirítjuk rajta. Hozzáadjuk a megtisztított, felcikkezett gombát, tovább pirítjuk, majd ráreszeljük a megpucolt fokhagymát. Ezután sózzuk, borsozzuk, és együtt átsütjük.
A tejfölt kikeverjük a fűszerpaprikával, a mustárral, valamint kevés sóval és borssal. A gombás csirkére öntjük, majd összeforraljuk.
Amíg készül a csirke, a kuszkuszt hőálló tálba szórjuk, felöntjük kétszeres mennyiségű, forrásban lévő vízzel, és lefedve állni hagyjuk. Tálaláskor villával fellazítjuk, és ízlés szerint megsózzuk. Ezzel körítjük a ragut.
Ezt a receptet is próbáld ki: