• Videók 63
  • Magazin 16
  • Praktikák 1

Házi készítésű linzer karácsonyfadísz

Persze ajándékkísérőnek is remek. Nézd meg egyperces videónkat!

Háztartási kötöző egyszerűen

Sokan talán emlékeznek Bridget Jones esetére a kék levessel – amit egy kék spárga színezett meg, mert nem talált jobb kötözőt. Neki is ajánljuk Pataky Péter ötletét, amit ő a csirke lábainak összekötözésére használ, de zöldfűszereket is össze lehet fogni vele.

Csücsülő csirke

A legtöbben otthon a tepsibe fektetve sütik az egész csirkét, pedig egy egyszerű trükkel könnyen elérhetjük, hogy a pipi teljes felületét érje a hő. Ráadásul ez a trükk úgy kezdődik, hogy: végy egy doboz sört, idd meg, és…

Így lesz igazán lágy a krumplipüré!

Ha valamilyen különleges alkalomra kifejezetten lágy krumplipürét szeretnénk készíteni, semmiképpen ne próbálkozzunk botmixerrel, attól ugyanis csak ragacsos lesz, készítsünk inkább elő egy szűrőt, és tegyük azt, amit Pataky Péter ajánl.

Liszt kisokos Pataky Pétertől

Mindenki hallotta már, hogy a liszteket különböző betűk és számok alapján kategorizálják. Pataky Péter focaccia készítés közben elmondja, hogy ehhez a kenyérféléhez milyen liszt az ideális, és a többi szám és betű felhasználásáról is szót ejt.

Így készítsük elő a csontos karajt

Pataky Péter megmutatja, hogy mit tegyünk, ha egy nagyobb darab csontos karajjal van dolgunk, amit egyben készítünk el, de esztétikusan szeretnénk majd tálalni.

Almakompót serpenyőben

Pataky Péter egy ropogós, bőrös sertéskaraj mellé készíti a szokványostól eltérő almakompótot, de más húsok mellé, vagy akár önmagában is megállja a helyét. Ráadásul egyszerű és villámgyors. Bő víz helyett kis vajjal készül, de nézzék inkább meg a videót!

Kelkáposztabontás egyszerűen

Hogyan tudjuk a legegyszerűbben levelekre szedni a kelkáposztát? Pataky Péter egy villámgyors tippel segít! Ha alkalmazunk néhány ilyen apró időspóroló trükköt, akkor jelentősen meggyorsíthatjuk a főzést, szóval érdemes kipróbálni.

Tökéletes tőkehal tálalás

A sült tőkehal filéről már a sütés előtt érdemes tudnunk, hogy melyik oldalát szeretnénk felül látni tálaláskor. Hogy ez miért fontos? Pataky Péter elárulja!