Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Házi zöldfűszeres májkrém

Újra itt vannak a sulis napok! Ha szendvicset készítesz a gyerkőcnek, bolti helyett jöhet a házi kence!
2022. szeptember 13.

Gyorsan és egyszerűen elkészül a házi májkrém, amit aztán kedvedre ízesíthetsz. Ebbe a verzióba most rozmaring került (a megszokott majoránna helyett – persze azzal szintén finom), a végén pedig még egy adag frissen aprított snidlinget is belekevertem. 

Hozzávalók

4-6 adaghoz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg tisztított csirkemáj
  • ½ kávéskanál őrölt rozmaring
  • őrölt fekete bors

  • 10 dkg vaj
  • 1 kis csokor snidling

Elkészítés

 

Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, majd a megpucolt, felaprított vörös- és fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Rátesszük a csirkemájat, ízesítjük rozmaringgal és borssal, és közepesen erős lángon átsütjük. Amikor elkészült, megsózzuk, majd félretesszük hűlni. 

A kihűlt májat krémesre turmixoljuk a felkockázott vajjal. A snidlinget felaprítjuk, és hozzákeverjük a kész májkrémhez, felhasználásig hűtőben tároljuk. 

 

Ezt a receptet is próbáld ki: 

Rizses-tojásos tortillatekercs

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mogyoróvajas datolyagolyók

Mogyoróvajas datolyagolyók

Hozzáadott cukor nélkül készült nasi kirándulásra vagy suliba.
Krémes spenótos-krumplis tészta

Krémes spenótos-krumplis tészta

Ez most nem a hagyományos krumplis tészta!
Vöröslencsés lasagne

Vöröslencsés lasagne

Cukkinivel és répával, húsmentesen

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!