Házi zöldfűszeres májkrém
Gyorsan és egyszerűen elkészül a házi májkrém, amit aztán kedvedre ízesíthetsz. Ebbe a verzióba most rozmaring került (a megszokott majoránna helyett – persze azzal szintén finom), a végén pedig még egy adag frissen aprított snidlinget is belekevertem.
Hozzávalók
4-6 adaghoz- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg tisztított csirkemáj
- ½ kávéskanál őrölt rozmaring
- őrölt fekete bors
- só
- 10 dkg vaj
- 1 kis csokor snidling
Elkészítés
Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, majd a megpucolt, felaprított vörös- és fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Rátesszük a csirkemájat, ízesítjük rozmaringgal és borssal, és közepesen erős lángon átsütjük. Amikor elkészült, megsózzuk, majd félretesszük hűlni.
A kihűlt májat krémesre turmixoljuk a felkockázott vajjal. A snidlinget felaprítjuk, és hozzákeverjük a kész májkrémhez, felhasználásig hűtőben tároljuk.
Ezt a receptet is próbáld ki: