Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Karaj steak diós gorgonzola mártással, sült gombákkal

Adásban volt: 2017. november 14.
A recepthez tartozó videó
2017. november 14.

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 vastag szelet csontos karaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk magos mustár
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg gorgonzola sajt
  • 10 dkg dió
  • 20 dkg vegyes gomba
  • 5 dkg vegyes salátalevél
  • 2 dl tejszín
  • friss kakukkfű
  • friss rozmaring
  • friss petrezselyem
  • snidling
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

1. A páchoz egy aprítógépben összedaráljuk a fokhagymát, sót, mustárt, olívaolajat, borsot, kakukkfüvet és rozmaringot. A húsokat bepácoljuk, majd sütésig pihentetjük.

2. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a gombákat nagyobb darabokra. Egy felhevített serpenyőben olívaolajon és vajon először megpirítjuk a gombákat. Kakukkfűvel ízesítjük és sózzuk a végén. Kivesszük a serpenyőből és a visszamaradt zsiradékban megdinszteljük a hagymákat, hozzáadunk rozmaringot és diót. Hozzáöntjük a tejszínt és felolvasztjuk benne a sajtot. Csak akkor sózzuk, amikor már besűrűsödött.

3. A bepácolt húsokat egy felhevített grill serpenyőben megsütjük. Tálaláskor alulra szedünk a szószból, a húst rátesszük, megszórjuk apróra vágott snidlinggel és petrezselyemmel, esetleg salátalevéllel tálaljuk. Jó étvágyat!

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Borjúkaraj szendvics

Borjúkaraj szendvics

A legegyszerűbb módját választottam a vasárnapi borjúkaraj maradék felhasználásának: szendvicset készítettem belőle. De még milyet! Természetesen frissen is el lehet készíteni, ekkor szendvicsenként fél szelet hátszínnel kell számolni. És persze máskor és máshonnan is maradhatnak izgalmas alapanyagok.
Serpenyős karaj karamellizált almával

Serpenyős karaj karamellizált almával

Különleges, egyszerű, téli fogás gorgonzolával és mascarponéval.
Rántott mangalica karaj

Rántott mangalica karaj

Klasszikus vasárnapi ebéd, Pataky Péter szerint: hibátlan alapanyagokból, hibátlanul elkészítve.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?