Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Oldalas mustáros-gorgonzolás és zelleres krumplipürével

Adásban volt: 2017. November 3.
A recepthez tartozó videó
2017. November 3.

Hozzávalók

4 személyre
  • ½ kg oldalas
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 2 ek sertészsír
  • olívaolaj
  • friss petrezselyem
  • A zelleres krumplipüréhez:
  • ½ kg burgonya
  • 1 zellergumó
  • 1-2 ek magos mustár
  • 5 dkg gorgonzola
  • ½ dl tej
  • 2 ek vaj

Elkészítés

1. Az oldalas nagyobb darabokra vágjuk, majd egy sertészsírral kikent tepsibe tesszük.

2. A páchoz 5 gerezd fokhagymát, olívaolajat, sót, borsot lepürésítünk, majd megkenjük vele a húst. Mellétesszük a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát és az egészben hagyott fokhagyma gerezdeket. Kevés vizet öntünk alá, fóliával lefedjük és sütőben sütjük 160 fokon másfél órán keresztül, majd levesszük a fóliát és 30 percet tovább pirítjuk.

3. A megtisztított, kockákra vágott zellert és burgonyát sós vízben külön-külön puhára főzzük, majd leszűrjük és krumplinyomón áttörjük. Elkeverjük a vajjal, mustárral, tejjel, sóval és a sajttal.

4. A krumplipüré mellé tálaljuk az oldalast, a sült hagymákat és megszórjuk friss petrezselyemmel! Jó étvágyat!

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Lassan sült, omlós ázsiai oldalas

Lassan sült, omlós ázsiai oldalas

Egy spontán rohanós páckísérlet és a kényszerű hosszú sütés (a kezdet és a vég között el kellett mennem otthonról) eredményeképpen született meg ez az igen jól sikerült sült.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!