Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Házi széna-szalma tészta

Adásban volt: 2017. június 30.
A recepthez tartozó videó
2017. június 30.

Hozzávalók

2 személyre
  • A tésztához:
  • ½ kg szemolina liszt
  • ½ kg liszt
  • 15 dkg bébispenót
  • 8 tojás
  • olívaolaj

  • A szószhoz:
  • 30 dkg gorgonzola sajt
  • 2-3 dl tejszín
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • szerecsendió
  • friss zsálya
  • friss petrezselyem

Elkészítés

1. A tésztához egy tálban alaposan eldolgozzuk a lisztet a tojásokkal, kevés olívaolajjal és sóval. Ezután kézzel átgyúrjuk és kettéosztjuk.

2. A spenótot kevés olívaolajon egy serpenyőben megfonnyasztjuk, majd lepürésítjük. A tészta egyik felével egybegyúrjuk. A tésztákat hűtőben pihentetjük min.30 percig.

3. Ezután egy tésztagép segítségével a tésztákat kinyújtjuk, párszor átlapoljuk és szélesmetélt formára felszeleteljük. Egy lisztezett tepsiben tároljuk, amíg kifőzzük.

4. A szószhoz a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk, majd olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a tejszínt, a sajtot és addig melegítjük, amíg felolvad. Közben reszelünk hozzá egy kis szerecsendiót, adunk hozzá apróra vágott zsályát és egyet forralunk rajta.

5. A tésztát úgy főzzük ki, hogy egyszerre készüljön el a szósszal, majd leszűrjük és egybeforgatjuk. Friss petrezselyemmel és reszelt szerecsendióval tálaljuk. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Sütőben sült 5 sajtos tészta

Sütőben sült 5 sajtos tészta

Paradicsommal, tejszínnel, bazsalikommal és 5 féle sajttal készül, ráadásul pillanatok alatt.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.