Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mogyoróvajas tészta csirkével és rákkal

2017. március 13.

Hozzávalók

4 személyre
  • 30 dkg spagetti
  • 30 dkg csirkecomb filé
  • 6-8 db garnélarák
  • 4 cm gyömbér
  • 1 kk kurkuma
  • 3-4 dl kókusztej
  • 3-4 ek mogyoróvaj
  • 4 szál újhagyma
  • 1 ek paradicsompüré
  • 2-3 ek halszósz
  • 1 csipet cukor
  • szőlőmagolaj
  • friss koriander

Elkészítés

1. A spagettit forró, sós vízben megfőzzük. Egy felhevített serpenyőben szőlőmagolajon gyömbért és újhagymát dinsztelünk. Hozzáadjuk a mogyoróvajat, majd amikor elolvadt, beleöntjük a kókusztejet, végül kurkumával, paradicsomszósszal, cukorral és halszósszal ízesítjük.

2. A rákokat megtisztítjuk, felforralt vízzel leöntjük és pár percig áztatjuk benne, majd külön tálra szedjük.

3. A csirkecomb filét apró kockákra vágjuk, sózzuk, majd forró serpenyőben megpirítjuk.

4. A tésztát a szószhoz öntjük, elkeverjük, majd egy tálra halmozzuk és a csirkével vagy a rákokkal tálaljuk. Friss korianderrel díszítjük. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Cukkinis-édesköményes-fehérbabos tészta

Cukkinis-édesköményes-fehérbabos tészta

Kecskesajttal és mentával bolondítva
Rétestésztában sült csirkés rizspiláf

Rétestésztában sült csirkés rizspiláf

Egyszerű, hétköznapi alapanyagokból készült kiadós, laktató, akár ünnepi egytálétel.
Pizzatészta brokkoliból

Pizzatészta brokkoliból

Rendhagyó recept

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.