Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mogyoróvajas tészta csirkével és rákkal

2017. March 13.

Hozzávalók

4 személyre
  • 30 dkg spagetti
  • 30 dkg csirkecomb filé
  • 6-8 db garnélarák
  • 4 cm gyömbér
  • 1 kk kurkuma
  • 3-4 dl kókusztej
  • 3-4 ek mogyoróvaj
  • 4 szál újhagyma
  • 1 ek paradicsompüré
  • 2-3 ek halszósz
  • 1 csipet cukor
  • szőlőmagolaj
  • friss koriander

Elkészítés

1. A spagettit forró, sós vízben megfőzzük. Egy felhevített serpenyőben szőlőmagolajon gyömbért és újhagymát dinsztelünk. Hozzáadjuk a mogyoróvajat, majd amikor elolvadt, beleöntjük a kókusztejet, végül kurkumával, paradicsomszósszal, cukorral és halszósszal ízesítjük.

2. A rákokat megtisztítjuk, felforralt vízzel leöntjük és pár percig áztatjuk benne, majd külön tálra szedjük.

3. A csirkecomb filét apró kockákra vágjuk, sózzuk, majd forró serpenyőben megpirítjuk.

4. A tésztát a szószhoz öntjük, elkeverjük, majd egy tálra halmozzuk és a csirkével vagy a rákokkal tálaljuk. Friss korianderrel díszítjük. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!