Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tortillás tekercs, ötfűszeres csirkemájpástétommal

Adásban volt: 2013. május 24.
A recepthez tartozó videó
Különleges csirkepástétom, mely lassú tűznél sül, szeletelni lehet, és torillába kerül.
2016. január 14.

Hozzávalók

16 kiadós szelet
  • 2 salottahagyma, vagy ½ vöröshagyma, finomra aprítva
  • 1 gerezd fokhagyma, lereszelve
  • 70 dkg csirkemáj (szív nélkül)
  • 70 dkg darált sertéshús
  • 2 teáskanál kínai ötfűszerkeverék

  • bors

Elkészítés

A pástétomhoz a sütőt előmelegítjük 150C fokra. A megtisztított csirkemájat aprítógépbe tesszük, és pürésítjük, de csak annyira, hogy kissé darabos maradjon. Egy nagy tálban összekeverjük a darált sertéshússal, a finomra aprított hagymával, a reszelt fokhagymával és a többi fűszerrel. A masszát egy 20x30cm-es, téglalap alakú (pl. gyümölcskenyerek sütéséhez használt) sütőformába öntjük, majd egy tepsibe állítjuk, melybe annyi forró vizet öntünk, hogy a sütőforma 2/3-ig érjen. Kb. 1,5 órán át gőzöljük, amíg át nem sül. (Ha menet közben úgy látjuk, hogy a pástétom tetején sok folyadék gyűlt össze, azt öntsük le róla.). Amikor a pástétomo teljesen kihűlt, alufóliába csomagolva egy éjszakára tegyük a hűtőbe, így szépen szeletelhető lesz. A szendvics, vagy tekercs összeállításakor a kenyérre (vagy tortillába) fektessünk fél-fél szelet pástétomot, töltsünk bele kb. 1 evőkanálnyi pácolt sárgarépát, valamint ízesíthetjük friss korianderrel, mentával, rukolával, vagy más zöldsalátával is.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Rusztikus csirkemájpástétom

Az egyik legfinomabb csirkemájpástétom a világon! Karamellizált hagymával, és kakukkfűvel.
Céklás, zöldalmás heringpástétom

Céklás, zöldalmás heringpástétom

Az asztal dísze lehet ez a csodás színekben játszó, könnyed, céklás, zöldalmás füstölt hallal készülő pástétom.
Édes-savanyú, pácolt sárgarépa

Édes-savanyú, pácolt sárgarépa

Pácolt sárgarépa. Fogyaszthatjuk köretként, de sokféle ételbe jó alapanyagként. Hetekig eláll.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.