Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Spárgás spagetti carbonara ropogós kolbászchipsszel

Adásban volt: 2013. június 19.
A recepthez tartozó videó
Csak néhány apróság, és máris különleges lesz a spagetti. Szezonhoz igazítva, klasszikus kolbászos megoldással.
2015. április 24.

Hozzávalók

  • 15 dkg spagetti
  • 2 tojás
  • 25dkg (fél csomag) zöld spárga
  • 5 dkg csípős kolbász
  • 10 dkg parmezán

  • bors

Elkészítés

Amíg a spagetti tészta kifő a felkarikázott kolbászt ropogósra sütjük. A megsült kolbászkarikákat félretesszük, és a visszamaradt zsírján a karikára vágott spárgákat is körbepirítjuk úgy, hogy még roppanósak maradjanak.

Egy tálban a két tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a lereszelt parmezán felét.
A megfőtt, forró tésztát egyenesen a tojásos-sajtos keverékbe szűrjük, ha egy kis főzőlé is belekerül, direkt jó, az még krémesebbé teszi. Összeforgatjuk a tésztát a kolbászchipsszel és a spárgával, megszórjuk a parmezán másik felével és azon melegében tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Villámvacsora: citromkrémes spagetti

Villámvacsora: citromkrémes spagetti

De még mennyire, hogy megfér egymással, egy tányéron a spagetti és a citrom.

Tripla paradicsomos tésztasaláta

Egyszerűen elkészíthető tésztából, paradicsomból és zöldfűszerekből összeállított saláta, vendégségre, piknikre is kiváló.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!