Spárgás spagetti carbonara ropogós kolbászchipsszel
Adásban volt: 2013. June 19.
A recepthez tartozó videó
Csak néhány apróság, és máris különleges lesz a spagetti. Szezonhoz igazítva, klasszikus kolbászos megoldással.
2015. April 24.
Hozzávalók
- 15 dkg spagetti
- 2 tojás
- 25dkg (fél csomag) zöld spárga
- 5 dkg csípős kolbász
- 10 dkg parmezán
- só
- bors
Elkészítés
Amíg a spagetti tészta kifő a felkarikázott kolbászt ropogósra sütjük. A megsült kolbászkarikákat félretesszük, és a visszamaradt zsírján a karikára vágott spárgákat is körbepirítjuk úgy, hogy még roppanósak maradjanak.
Egy tálban a két tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a lereszelt parmezán felét.
A megfőtt, forró tésztát egyenesen a tojásos-sajtos keverékbe szűrjük, ha egy kis főzőlé is belekerül, direkt jó, az még krémesebbé teszi. Összeforgatjuk a tésztát a kolbászchipsszel és a spárgával, megszórjuk a parmezán másik felével és azon melegében tálaljuk.
Megosztom barátaimmal