Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zöldborsópesztós penne pirított sonkával

Adásban volt: 2013. május 31.
A recepthez tartozó videó
A zöldborsóból bazsalikommal, petrezselyemmel, mandulával, parmezánnal és olívaolajjal készülő pesztó teszi különlegessé ezt a könnyen és gyorsan elkészíthető tésztát.
2016. február 11.

Hozzávalók

2 adag
  • 30 dkg zsenge zöldborsó (fagyasztott is lehet)
  • diónyi vaj
  • 5 dkg pirított mandula
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 nagy csokor petrezselyem
  • fél csokor bazsalikom
  • 5 dkg parmezán
  • 1dl jó minőségű olívaolaj

  • bors
  • 15 dkg penne
  • 5 dkg levegőn szárított sonka

Elkészítés

A zöldborsót diónyi vajon megfuttatjuk.
A 2/3-át egy gerezd fokhagymával,  a pirított mandulával, egy nagy csokor petrezselyemmel, a bazsalikommal, a sajttal aprítógépbe töltjük, és annyi olívaolajt csurgatunk hozzá, hogy egynemű pesztót nem kapjunk. Sózzuk, borsozzuk.
A sonkát feldaraboljuk, és forró serpenyőben ropogósra pirítjuk.
A pesztót összekeverjük a főtt tésztával, hozzáadjuk a maradék egész zöldborsót, megszórjuk sajtforgáccsal, friss bazsalikommal és a pirított sonkával.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Lisztmentes csokipiskóta

Lisztmentes csokipiskóta

Ez a nagyon csokis piskóta egyszerűen tökéletes desszert egy hétvégi ebéd koronájaként, de akár hétköznap reggelre is kiváló, hiszen könnyen elkészíthető, ráadásul nincs benne liszt, és cukor helyett is nyírfacukor.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?