Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Rakott tészta szeletelt Ammerländer Gouda sajttal

2020. május 25.

A laktató, szaftos tésztákat mindenki szereti! A zöldséges, húsos hozzávalókat hűtőnk, kamránk tartalmához igazíthatjuk, sütés előtt pedig ne felejtsük jól megpakolni Ammerländer Gouda sajttal!

Hozzávalók

4 személyre
  • 35 dkg penne tészta

  • 1 kis fej brokkoli
  • 20 dkg kolbász
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 kisebb kápiapaprika
  • őrölt fekete bors
  • 1 kis konzerv csemegekukorica
  • 300 g tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 8-10 szelet Ammerländer Gouda sajt
  • 10 dkg kockázott bacon

Elkészítés

A pennét lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük úgy, hogy a csomagoláson feltüntetett főzési időt lerövidítjük 2 perccel. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni. Közben a brokkolit megmossuk, megtisztítjuk, kis rózsáira szedjük. Lobogó, enyhén sós vízben 2 percet főzzük, majd leszűrjük.

A kolbász héját forró víz alatt lehúzzuk, ezután karikákra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a megpucolt, finomra aprított vöröshagymát megdinszteljük rajta. Rádobjuk a kolbászkarikákat, pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a megmosott, kicsumázott, kierezett, felkockázott kápiát, és még 1-2 percet sütjük. Közben sózzuk, borsozzuk. Az elkészült kolbászos-kápiás keveréket szedőkanállal kivesszük a serpenyőből, a serpenyőben maradt zsiradékot megőrizzük. A keverékhez hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát, összeforgatjuk a pennével és a brokkolival.

A tejfölt kikeverjük a megpucolt, finomra reszelt fokhagymával, a tojással, valamint kevés sóval és borssal. Összeforgatjuk a kolbászos-zöldséges tésztával. 1 nagy vagy 4 egyszemélyes, olajjal vékonyan kikent tepsibe simítjuk, a tetejére ráhelyezzük az Ammerländer Gouda sajtszeleteket. 180 °C-ra előmelegített sütőben 25 percet sütjük.

Közben a serpenyőben visszamaradt zsiradékon ropogósra sütjük a baconkockákat. Ezzel szórjuk meg az elkészült rakott tészta tetejét, melegen tálaljuk.

A gouda (ejtése kb.: hauda) Gouda holland városról elnevezett félkemény sajt. Hollandia legismertebb és legnagyobb mennyiségben fogyasztott sajtfajtája, amely az egész világot meghódította. Németországban is régóta rendkívül népszerű, így nem hiányozhat Ammerländer választékából sem. A tiszta, lágy és friss Ammerländer Gouda az elmúlt években a magyar vásárlókat is meggyőzte stabil minőségével, elérhető árával, jellegzetes, de sohasem tolakodó ízével.

Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?