Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Nizzai saláta szeletelt Ammerländer Maasdamer sajttal

2020. May 11.

Ahány ház, annyi különböző nizzai saláta recept. Van, aki szardellával készíti, mások olajbogyót is kevernek hozzá. A mi tonhalas verziónkban az Ammerländer Maasdamer sajt koronázza meg az ízeket.

Hozzávalók

4 személyre
  • 25 dkg burgonya
  • 4 db tojás
  • 15 dkg ceruzabab (friss vagy fagyasztott)

  • 3 teáskanál citromlé
  • 2 kis fej szívsaláta
  • 1 kisebb fej lila hagyma
  • 12 dkg koktélparadicsom
  • 20 dkg tonhal (konzerv, natúr lében eltett)
  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 8 szelet Ammerländer Maasdamer sajt

Elkészítés

 

A burgonyát folyó víz alatt alaposan megmossuk, majd héjában, bő vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük. A megpucolt, feldarabolt ceruzababot kevés sóval és 1 teáskanál citromlével ízesített vízben roppanósra főzzük.

A főtt burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk, a megpucolt tojást szintén karikákra vágjuk. 4 tálat kibélelünk megmosott, megszárított salátalevelekkel. Egy tálban összeforgatjuk a megpucolt, felaprított lila hagymát, a megmosott, felcikkezett koktélparadicsomot, valamint a lecsepegtetett, villával összetört tonhalat. Hozzáadjuk a kihűlt burgonya- és tojáskarikákat, valamint a leszűrt ceruzababot. Szétosztjuk a salátaleveleken. Az olívaolajat kikeverjük a többi citromlével is kevés sóval, az így kapott öntettel meglocsoljuk a salátát. Az Ammerländer Maasdamer sajtszeleteket felcsíkozzuk, a saláta tetejére szórjuk. Bagettszeletekkel tálaljuk.

Az Ammerländer Maasdamer (ejtsd: mászdámer) egy nagyon finom, kiváló minőségű, ementáli típusú sajt. Ez a sajttípus nagyon népszerű hazánkban, azonban azok közül, akik megismerik az Ammerländer Maasdamert, gyakran meg is maradnak mellette. Azért választják újra és újra az Ammerländert a változó minőségű és ízű „ementáli jellegű“ sajtok helyett, mert ahogy az egy német terméktől elvárható: az íze és a minősége valóban megbízható. Az pedig, hogy az ára is jó, csak a ráadás.

Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!