Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Habkönnyű szilveszteri pezsgőkrém

Szuperül mutat a szilveszteri svédasztalon, ráadásul ebbe a pezsgőkrémbe főzött tojássárgája kerül, ezért a nyers tojásos desszertektől idegenkedők is bátran fogyaszthatják.
2017. december 30.

 

Hozzávalók

4 személyre
  • 2 db lapzselatin
  • 6 tojássárgája
  • 12 dkg cukor
  • 2,5 dl félszáraz (fehér) pezsgő
  • 4 dl cukrozatlan habtejszín
  • arany-fehér szórócukrok és hóember formájú pillecukor a díszítéshez

Elkészítés

A lapzselatint egyesével hideg vízbe áztatjuk 5 percre.

Közben egy kis lábasban, vízgőz felett simára keverjük a tojássárgájákat a cukorral, majd hozzáöntjük a pezsgőt. Habverővel kevergetve pár percet főzzük, majd levesszük a vízgőzről, és hagyjuk kicsit hűlni.

A lapzselatint alaposan kinyomkodjuk, majd egy lábasban, 2 evőkanálnyi vízben addig melegítjük (nem forraljuk!), amíg fel nem olvad. A pezsgős keverékhez öntjük, elkeverjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A lehűtött habtejszínt lágy habbá verjük, majd részleteiben a kihűlt pezsgős krémhez forgatjuk. Tálkákba kanalazzuk, és minimum 2-3 órára (vagy tovább, tálalásig) hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt megszórjuk a krém tetejét egy kevés szórócukorral, és egy-egy hóember formájú pillecukorral díszítjük.

Tipp: A hóember formájú pillecukrot a svéd lakberendezési áruházban vásároltam.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Egyszerű alapanyagok különleges tálalásban: Kacsamell pezsgőmártással, zöldséges cobblerrel

Egyszerű alapanyagok különleges tálalásban: Kacsamell pezsgőmártással, zöldséges cobblerrel

Gondolkoztok még a karácsonyi főételen? Akár Szentestéről, akár 25-éről van szó, ezekre a napokra különleges étel dukál. Például egy finom kacsamell selymes, vajas-pezsgős mártással. A köret állhat egyszerű alapanyagokból, de érdemes feldobni, különlegessé varázsolni: mondjuk parmezános cobblertészta alá rejteni a zöldségeket.  
Gyümölcskenyér kell az ünnepi asztalra, ugye? Próbáljátok ki ezt az isteni mákos-almás verziót!

Gyümölcskenyér kell az ünnepi asztalra, ugye? Próbáljátok ki ezt az isteni mákos-almás verziót!

És még egy fontos dolog: sokan azért nem szeretik az efféle sütiket, mert túlságosan száraznak tartják. Mindenkit megnyugtathatok: ez a kenyérke nagyon-nagyon puha és szaftos az almától és a hozzáadott olajtól.
Kis havas fenyőfák az ünnepre, készítsétek együtt a gyerekekkel!

Kis havas fenyőfák az ünnepre, készítsétek együtt a gyerekekkel!

Csodásan fog mutatni a karácsonyi kínálótálon, snacknek, de akár egy kis sült hússal, főtt sonkaszeletekkel előételnek is nagyon klassz.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!