Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Íme, egy spanyol desszert: bundázott sült tej

Zita megmutatja, hogy lehet tejet sütni, finoman, kókuszosan!
2018. február 22.

Isteni spanyol desszert, amin ezúttal csavartam egy kicsit a kókusz hozzáadásával. Ezen felül citromhéjjal, vaníliával és fahéjjal ízesítettem, de naranccsal is nagyon finom. Kívül ropogós, belül lágy. Kell ennél több egy borús hétköznap estén?

Hozzávalók

8 darabhoz
  • 5 dl 3,5%-os tej
  • 1 fahéjrúd (vagy egy kávéskanál őrölt fahéj)
  • 1 vaníliarúd kikapargatott magjai
  • pár reszelés biocitromhéj
  • 8 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 8 dkg kukoricaliszt
  • 2 dkg kókuszreszelék
  • A panírozáshoz:
  • kukoricaliszt
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • 4 dl olaj a sütéshez
  • porcukor és tetszőleges gyümölcs a tálaláshoz

Elkészítés

4 dl tejet felteszünk forrni egy lábasban a fahéjrúddal, a vaníliamagokkal, a citromhéjjal és a kétféle cukorral.

A maradék tejben kikeverjük az egész tojást és a tojássárgájákat, majd kevés meleg tejet adunk hozzá, és hozzácsorgatjuk a többi tejhez. A fahéjrudat eltávolítjuk. Apránként beleszitáljuk a kukoricalisztet és a kókuszreszeléket, és közepes lángon, folyamatosan keverve sűrű masszává főzzük.

Egy kb. 20×15 cm-es tepsit alufóliával kibélelünk, és elsimítjuk benne a masszát. Fóliával letakarjuk, és miután kihűlt, hűtőbe tesszük 3-4 órára. Ezalatt a massza megszilárdul.

A szilárd alapot éles késsel kockákra vágjuk, majd hagyományos módon kukoricalisztbe, enyhén felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatva panírozzuk. A szeleteket közepesen forró olajban aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük.

Melegen vagy langyosan, porcukorral meghintve, gyümölcsökkel körítve tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Habkönnyű, üreges tészta, lágy tejszínhab és egy-egy jó kanálnyi Nutella, ennyi az egész. És isteni finom!

Habkönnyű, üreges tészta, lágy tejszínhab és egy-egy jó kanálnyi Nutella, ennyi az egész. És isteni finom!

Február 5-én az egész világ ugyanazt az édes finomságot, a Nutellát ünnepli. Először 2007-ben emlékeztek meg róla ezen a napon, az eseményt Sara Rosso amerikai blogger alapította, aki óriási Nutella rajongónak tartja önmagát. Jöjjön a Nutellás képviselőfánk!
Sültfokhagyma-krémleves baconnel, sajtchipsszel

Sültfokhagyma-krémleves baconnel, sajtchipsszel

Újabb recept a krémlevesek rajongóinak
Kínai ötfűszeres almafánk

Kínai ötfűszeres almafánk

Isteni finom csak fahéjjal ízesítve, de még különlegesebb, ha kínai ötfűszerrel dobjátok fel a hagyományos almafánkot. Ez a fűszerkeverék az egy rész fahéj mellett egy-egy rész csillagánizst, édesköménymagot, szecsuáni borsot és szegfűszeget tartalmaz, igazi fűszeres, téli íz.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!