Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A körte csilivel és csillagánizzsal együtt szuper kombináció. Süssetek mellé kukoricapalacsintát!

Sós kukoricapalacsinta körtechutneyval
2017. október 6.

Az őszi gyümölcsök – mint az alma, a körte vagy a szilva – nem csak süteményekbe tehetők, hanem finom, fűszeres chutneyk is készíthetők belőlük. A körte csilivel és csillagánizzsal együtt szuper kombináció, mellé kukoricapalacsintákat sütöttem. Próbáljátok ki vacsorára!

Hozzávalók

4 személyre
  • A palacsintához (kb. 14 darabhoz):
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 10 dkg áttört túró
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 1 púpozott teáskanál sütőpor
  • 1 nagy csipet só
  • kevés olaj a sütéshez
  • A chutneyhoz:
  • 40 dkg körte
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb fej lila hagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 cm friss, tisztított gyömbér
  • fél-1 kávéskanál tört csilipaprika
  • só, őrölt fekete bors
  • 1 csillagánizs
  • 1 evőkanál citromlé

Elkészítés

kukoricapalacsinta_kortechutneyval1

Először a chutneyhoz a körtéket megmossuk, meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. Egy közepes méretű lábasban felhevítjük az olajat, majd a megtisztított, felaprított vöröshagymát, újhagymát és fokhagymát párolni kezdjük rajta.

Hozzáadjuk a lereszelt gyömbért, a csilit, a körtekockákat, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük az egész csillagánizst, öntünk alá egy kevés vizet, majd lassú tűzön, kevergetve puhára, de még darabosra főzzük. Mikor már majdnem készen van, eltávolítjuk a csillagánizst, hozzáöntjük a citromlevet, és még egyet forralunk rajta.

Közben elkészítjük a palacsintákat. A tojásokat elhabarjuk, simára keverjük a tejjel, a túróval, a kukoricaliszttel és a sütőporral. Sóval ízesítjük, pihentetjük 10 percig, majd nagyobb serpenyőben, egy kevés felhevített olajon kis palacsintákat sütünk a masszából.

A kész palacsintákat a körtechutneyval tálaljuk, és kevés petrezselyemzölddel díszítjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

„Igyál sört” napra: egyél is sört – azaz sörben sült, hagymás kolbászt!

Vannak ételek, amelyek egyszerűségükben nagyszerűek, ilyen például ez a barna sörrel sült, fűszeres, hagymás kolbász. Ha van időtök, készítsetek hozzá házi rozsos bucikat is!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!