Bundás alma kicsit másképp, egészségesebben
Hozzávalók
- 2 db alma
- 15 dkg zabpehelyliszt
- 2 db tojás
- 4 dl tej
- 4 dkg eritrit
- 1 evőkanál vanília aroma
- 10 dkg kókuszolaj
- 2 dkg porrá őrölt eritrit
- 1 evőkanál fahéj
- fél tasak vaníliás pudingpor (édesítőszerrel)
Elkészítés
Sűrű palacsintatésztát készítünk: összekeverünk 10 dkg zablisztet a tojásokkal, az eritrittel, a vanília aromával és 1,5 dl tejjel. Az almákat megpucoljuk, vízszintesen kettévágjuk, egy késsel óvatosan eltávolítjuk a magházat, végül felkarikázzuk kb. 7-8 mm vastag karikákra. Ezeket először a maradék zablisztbe forgatjuk, majd a palacsintatésztába mártjuk.
Egy serpenyőben felhevítjük a kókuszolajt és az almaszeletek mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Konyhai papírtörlővel felszívjuk a felesleges zsiradékot.
A vaníliapudinghoz kézi habverővel csomómentesre keverjük a pudingport a maradék tejjel, majd alacsony lángon folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Az elkészült bundás almákat megszórjuk fahéjjal elkevert porrá őrölt eritrittel és a vanília pudinggal tálaljuk.