Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A zabkása világnapja alkalmából ezúttal jöjjön egy sós változat

Azoknak, akik inkább a fűszeres, tojásos, zöldséges reggeliket kedvelik, de szeretnék étrendjükbe beilleszteni ezt az értékes, tápanyagokban gazdag gabonafélét
2017. október 29.

A zabkása világnapja alkalmából most nem a ma már mindenki által jól ismert édes zabkását készítettem el, hanem egy sós változatot 

Hozzávalók

  • 20 g kókuszolaj
  • 30 g vöröshagyma
  • 70 g zabpehely
  • himalája só
  • adalékanyag mentes ételízesítő
  • 40 g csiperkegomba
  • 50 g cukkini
  • 1 db tojás
  • 30 g avokádó
  • fokhagymapor
  • őrölt bors

Elkészítés

Egy edényben felhevítünk 10 g kókuszolajt, majd megfonnyasztjuk rajta a felaprított vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a zabpelyhet, összepirítjuk, sózzuk és ételízesítővel fűszerezzük, majd felöntjük 3 dl vízzel. Kis lángon, folyamatosan kevergetve 3-4 perc alatt puhára főzzük a zabpelyhet.

A cukkinit karikákra, a gombát pedig szeletekre vágjuk, majd egy kókuszolajjal megkent serpenyőben megpirítjuk mindkét oldalukat. A tojásból tükörtojást készítünk, sóval és őrölt borssal ízesítjük.

Az avokádónak eltávolítjuk a héját, majd vékony szeletekre vágjuk és megszórjuk sóval és fokhagymaporral.

Végül összeállítjuk az ételt. A zabkását egy mélytányérba kanalazzuk, ráhelyezzük a tükörtojást és ízlésesen tálaljuk a pirított cukkinivel és gombával, valamint az avokádó szeletekkel.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mi már tudjuk, hogy mit reggelizel holnap..

Mi már tudjuk, hogy mit reggelizel holnap..

Felesleges cukortól mentes sütőtökös granolát!
Különleges lilakáposzta saláta

Különleges lilakáposzta saláta

A hagyományos őszi libás ételek elengedhetetlen része a párolt lilakáposzta. De nem csak főételként szolgálhatjuk fel, hanem akár már az előételbe is becsempészhetjük ezt a színes vitaminbombát, ha egy finom őszies salátával is készülünk.
Így készítsd a gofrit ősszel

Így készítsd a gofrit ősszel

Az őszi időszakot átlengi a sütőtök szezon varázsa, és a kávéktól elkezdve minden sütőtökös ízesítéssel készül. Finom édeskés íze ezt a friss, meleg gofrit is különlegessé teszi.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?