A zabkása világnapja alkalmából ezúttal jöjjön egy sós változat
A zabkása világnapja alkalmából most nem a ma már mindenki által jól ismert édes zabkását készítettem el, hanem egy sós változatot
Hozzávalók
- 20 g kókuszolaj
- 30 g vöröshagyma
- 70 g zabpehely
- himalája só
- adalékanyag mentes ételízesítő
- 40 g csiperkegomba
- 50 g cukkini
- 1 db tojás
- 30 g avokádó
- fokhagymapor
- őrölt bors
Elkészítés
Egy edényben felhevítünk 10 g kókuszolajt, majd megfonnyasztjuk rajta a felaprított vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a zabpelyhet, összepirítjuk, sózzuk és ételízesítővel fűszerezzük, majd felöntjük 3 dl vízzel. Kis lángon, folyamatosan kevergetve 3-4 perc alatt puhára főzzük a zabpelyhet.
A cukkinit karikákra, a gombát pedig szeletekre vágjuk, majd egy kókuszolajjal megkent serpenyőben megpirítjuk mindkét oldalukat. A tojásból tükörtojást készítünk, sóval és őrölt borssal ízesítjük.
Az avokádónak eltávolítjuk a héját, majd vékony szeletekre vágjuk és megszórjuk sóval és fokhagymaporral.
Végül összeállítjuk az ételt. A zabkását egy mélytányérba kanalazzuk, ráhelyezzük a tükörtojást és ízlésesen tálaljuk a pirított cukkinivel és gombával, valamint az avokádó szeletekkel.