Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

Egy remek hétvégi reggeli: Franciapirítós kolbásszal

2017. July 23.

Hozzávalók

  • 8-10 szelet puha szendvicskenyér
  • 8-10 főtt kolbász
  • 3 tojás
  • ½ csésze tej
  • 3 ek. cukor
  • ½ tk. fahéj
  • 1 tk. vanília aroma
  • 1 ek. liszt

Elkészítés

Vágjuk le a kenyerek héját, majd lapítsuk ki azokat (kezünkkel, vagy sodrófával). Rakjunk mindegyikre egy kolbászt (pont akkora legyen, mint a kenyér), majd tekerjük fel szorosan.

Melegítsünk fel egy serpenyőt közepes lángon, majd vajazzuk ki. Egy tálban keverjük össze a tojásokat, a tejet, a cukrot, a fahéjat, a vaníliaaromát és a lisztet – ebben forgassuk át a tekercseket mielőtt sütjük.

Pár perc alatt megsülnek, fakanállal finoman forgassuk őket, nehogy szétessenek. Melegen, juharsziruppal tálaljuk.

forrás: tastesbetterfromscratch.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!