Egy remek hétvégi reggeli: Franciapirítós kolbásszal
Hozzávalók
- 8-10 szelet puha szendvicskenyér
- 8-10 főtt kolbász
- 3 tojás
- ½ csésze tej
- 3 ek. cukor
- ½ tk. fahéj
- 1 tk. vanília aroma
- 1 ek. liszt
Elkészítés
Vágjuk le a kenyerek héját, majd lapítsuk ki azokat (kezünkkel, vagy sodrófával). Rakjunk mindegyikre egy kolbászt (pont akkora legyen, mint a kenyér), majd tekerjük fel szorosan.
Melegítsünk fel egy serpenyőt közepes lángon, majd vajazzuk ki. Egy tálban keverjük össze a tojásokat, a tejet, a cukrot, a fahéjat, a vaníliaaromát és a lisztet – ebben forgassuk át a tekercseket mielőtt sütjük.
Pár perc alatt megsülnek, fakanállal finoman forgassuk őket, nehogy szétessenek. Melegen, juharsziruppal tálaljuk.
forrás: tastesbetterfromscratch.com
Megosztom barátaimmal