Készítsünk palacsintát másképp. Mondjuk japánul.
Hozzávalók
- 2 nagy tojás
- ¾ csésze író
- ¼ csésze cukor
- ½ tk. vaníliaaroma
- ¼ tk. só
- 1,5 csésze liszt
- 1 tk. sütőpor
- ¼ tk. szódabikarbóna
- 2 ek. növényi olaj
Elkészítés
Egy nagy tálba tegyük a tojásokat, az írót, a cukrot, a vaníliaaromát és a sót. Dolgozzuk össze botmixerrel/kézi habverővel. Jöhet bele a liszt, a sütőpor és a szódabikarbóna. 15-20 másodpercik keverjük a botmixerrel, míg egynemű tésztát kapunk.
Melegítsünk fel egy serpenyőt, kenjük ki egy sütőgyűrű belső oldalát olajjal, a maradék olajjal pedig a serpenyőt, majd tegyük a gyűrűt annak közepére. Hagyjuk pár percig melegedni, majd rakjunk egy kanalazzuk a tésztát a gyűrűbe, hogy félig tele legyen.
Süssük 4 percig, amíg buborékozni kezd a teteje. Egy spatulával fordítsuk meg a palacsintát (gyűrűvel együtt), süssük további 3 percig, amíg az alja barnulni kezd. Süssük ki az egész adag tésztát, tálaljuk vajjal, juhar sziruppal.
forrás: popsugar.com