Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A tökéletes vendégváró fogás: Milánói palacsintatorta

A palacsintatorta (készüljön édes vagy akár sós verzióban) az egyik kedvenc vendégváróm. Kifejezetten jót tesz neki, ha egy teljes éjszakát áll a hűtőben, szépen díszíthető, így az asztal éke lehet. Készítsétek inkább kisebb palacsintasütőben a palacsintákat, hogy minél több rétegből álljon a tortátok.
2017. február 22.

Hozzávalók

egy kb. 18 cm-es tortaformához
  • A palacsintához:
  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál só
  • 5,5 dl tej
  • 2 dl szénsavas víz
  • 25 dkg liszt
  • kevés olaj a sütéshez
  • A töltelékhez:
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 35 dkg darált marhahús
  • 35 dkg darált sertéshús
  • 30 dkg csiperkegomba
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 15 dkg sűrített paradicsom (konzerv)
  • 35 dkg aprított paradicsom (konzerv)
  • só, őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál morzsolt kakukkfű
  • 10 dkg feta sajt
  • aprított petrezselyemzöld

Elkészítés

A palacsintatésztához a tojásokat felverjük a sóval. Hozzáadjuk a tejet, a vizet és apránként a lisztet, majd az egészet simára keverjük. Közepes méretű, felhevített, vékonyan kiolajozott palacsintasütőben, mérettől függően kb. 12-14 palacsintát sütünk. A palacsinták az átlagosnál kicsivel lehetnek vastagabbak. A kisült palacsintákat letakarjuk, és megvárjuk, hogy kihűljenek.

A töltelékhez egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat. Rátesszük a megtisztított, felaprított vörös- és fokhagymát, majd üvegesre pároljuk. Belerakjuk a kétféle darált húst, fehéredésig sütjük.

A húsos alapra szórjuk a megpucolt, apróra vágott gombát, lepirítjuk, majd felöntjük a fehérborral. Erős lángon addig főzzük, amíg az alkohol elpárolog.

Hozzátesszük a sűrített és az aprított paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük kakukkfűvel. Lassú tűzön, kevergetve az egész ragut sűrűre főzzük. Mikor elkészült, langyosra hűtjük.

Egy vágódeszkára vagy lapos tányérra ráteszünk egy, a palacsintáknál 1-2 mm-rel nagyobb tortagyűrűt. Belerakjuk az első palacsintát, megkenjük a raguval, majd a gyűrűbe rétegezzük a többi palacsintát és ragut. Az utolsó réteg palacsinta legyen. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt rámorzsoljuk a feta sajtot, és megszórjuk aprított petrezselyemzölddel.

milanoipalacsintatorta1

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Az egyik legfinomabb vendégváró fogás -  egy picit újragondolva

Az egyik legfinomabb vendégváró fogás - egy picit újragondolva

Szép, francia, könnyű és finom. Persze, hogy quiche!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!