Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Borzas tarja sütőben sütve

Kívül ropogós, belül puha, és mindez sokkal kevesebb olajjal is működik!
2020. január 31.

Ezek a tarjaszeletek burgonyás-sajtos tetővel sültek készre. Nagyon-nagyon finom, puha, szaftos hús lesz az eredmény, a külső réteg pedig extra ropogós. Kell nekünk az a sok plusz olaj? Szerintem nem! 

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 nagyobb szelet csont nélküli tarja
  • só, őrölt fekete bors
  • liszt
  • kevés olaj
  • 30 dkg burgonya (hámozva, tisztítva mérve)
  • 1 tojás
  • 10 dkg trappista sajt

Elkészítés

 

A tarjaszeletek mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd kevés lisztbe forgatjuk. Olajjal kikent tepsibe tesszük egymás mellé a hússzeleteket. 

A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Besózzuk, 5 percet állni hagyjuk, majd ezt követően minél alaposabban kinyomkodjuk belőle a nedvességet. Hozzákeverjük a tojást, a lereszelt sajtot, valamint annyi lisztet, hogy sűrű keveréket kapjunk. Ízlés szerint fűszerezzük. Vékony rétegben a hússzeletekre nyomkodjuk.

A tepsit lefedjük alufóliával, és 180 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk 40 percre. Ezután levesszük az alufóliát, és szép pirosra sütjük a burgonyás-sajtos tetőt. Tetszőleges körettel tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sonkás-sajtos sült spagetti

Sonkás-sajtos sült spagetti

Hó végi tésztavacsora.
Mákos-meggyes sütemény tejszínhabbal

Mákos-meggyes sütemény tejszínhabbal

Jöhet mára egy gyors és egyszerű süti?
Pesztós tészta felturbózva

Pesztós tészta felturbózva

Gyors, maradékkisöprő és nagyon finom.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!