Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Borzas tarja sütőben sütve

Kívül ropogós, belül puha, és mindez sokkal kevesebb olajjal is működik!
2020. január 31.

Ezek a tarjaszeletek burgonyás-sajtos tetővel sültek készre. Nagyon-nagyon finom, puha, szaftos hús lesz az eredmény, a külső réteg pedig extra ropogós. Kell nekünk az a sok plusz olaj? Szerintem nem! 

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 nagyobb szelet csont nélküli tarja
  • só, őrölt fekete bors
  • liszt
  • kevés olaj
  • 30 dkg burgonya (hámozva, tisztítva mérve)
  • 1 tojás
  • 10 dkg trappista sajt

Elkészítés

 

A tarjaszeletek mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd kevés lisztbe forgatjuk. Olajjal kikent tepsibe tesszük egymás mellé a hússzeleteket. 

A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Besózzuk, 5 percet állni hagyjuk, majd ezt követően minél alaposabban kinyomkodjuk belőle a nedvességet. Hozzákeverjük a tojást, a lereszelt sajtot, valamint annyi lisztet, hogy sűrű keveréket kapjunk. Ízlés szerint fűszerezzük. Vékony rétegben a hússzeletekre nyomkodjuk.

A tepsit lefedjük alufóliával, és 180 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk 40 percre. Ezután levesszük az alufóliát, és szép pirosra sütjük a burgonyás-sajtos tetőt. Tetszőleges körettel tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sonkás-sajtos sült spagetti

Sonkás-sajtos sült spagetti

Hó végi tésztavacsora.
Mákos-meggyes sütemény tejszínhabbal

Mákos-meggyes sütemény tejszínhabbal

Jöhet mára egy gyors és egyszerű süti?
Pesztós tészta felturbózva

Pesztós tészta felturbózva

Gyors, maradékkisöprő és nagyon finom.

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.