Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Darált húsos csiga

Gyerekbuli vagy esti borozás? Ezeket a szuper finom csigákat mindkettőre megsüthetitek!
2019. május 10.

Oké, vegetáriánusoknak ne készítsétek el, de rajtuk kívül nem nagyon tudok olyan embert mutatni, aki ne lett volna oda ezért a sós sütiért. A kakukkfű a lelke, ki ne hagyjátok!

Hozzávalók

10-12 darabhoz
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 kávéskanál só
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • kb. 2,8-3 dl tej
  • A töltelékhez:
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg darált hús (sertés-marha)
  • 15 dkg paradicsompüré
  • só, őrölt fekete bors
  • 4 ág kakukkfű lecsipkedett levelei
  • 20 dkg karakteresebb ízű, zsírosabb sajt (edami, gouda stb.)

Elkészítés

A lisztben elkeverjük az élesztőt és a sót. Elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk a tojássárgájákat. Először beleöntünk fél dl langyos tejet, majd dagasztani kezdjük. Ezt követően még annyi tejet adunk hozzá, hogy puha, rugalmas tésztát kapjunk. Letakarjuk, majd meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.

Közben elkészítjük a tölteléket. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd a megpucolt finomra aprított vöröshagymát párolni kezdjük rajta. Hozzáreszeljük a fokhagymát, rátesszük a darált húst, kevergetve fehéredésig sütjük. Rákanalazzuk a paradicsompürét, fűszerezzük sóval, borssal, valamint a kakukkfű lecsipkedett leveleivel, és pár perc alatt összefőzzük. Félretesszük hűlni. A sajtot lereszeljük.

A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, téglalap alakúra nyújtjuk. Egyenletesen, körben a széleket üresen hagyva megkenjük a kihűlt töltelékkel, megszórjuk a lereszelt sajt kb. 2/3-ával. Rövidebbik oldalától kezdve szorosan feltekerjük, majd a hengert kb. 2,5 cm széles darabokra vágjuk.

A csigákat oldalukra fordítva sütőpapírral leterített sütőlemezre helyezzük (hagyunk pár cm távolságot köztük). Tetejüket megszórjuk a maradék sajttal, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20-22 perc alatt készre sütjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Epres-pudingos pite

Epres-pudingos pite

Puha tészta, lágy sült puding és sok-sok édes eper, nekünk ilyen egy finom tavaszi süti.
Tavaszi cukkinis-gombás makaróni

Tavaszi cukkinis-gombás makaróni

Gyors hétköznapi ebéd tele ízzel…
Zsebes csirkemell

Zsebes csirkemell

A sok sonka után épp itt az ideje egy könnyű csirkés ételnek!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!