Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Darált húsos csiga

Gyerekbuli vagy esti borozás? Ezeket a szuper finom csigákat mindkettőre megsüthetitek!
2019. május 10.

Oké, vegetáriánusoknak ne készítsétek el, de rajtuk kívül nem nagyon tudok olyan embert mutatni, aki ne lett volna oda ezért a sós sütiért. A kakukkfű a lelke, ki ne hagyjátok!

Hozzávalók

10-12 darabhoz
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 kávéskanál só
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • kb. 2,8-3 dl tej
  • A töltelékhez:
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg darált hús (sertés-marha)
  • 15 dkg paradicsompüré
  • só, őrölt fekete bors
  • 4 ág kakukkfű lecsipkedett levelei
  • 20 dkg karakteresebb ízű, zsírosabb sajt (edami, gouda stb.)

Elkészítés

A lisztben elkeverjük az élesztőt és a sót. Elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk a tojássárgájákat. Először beleöntünk fél dl langyos tejet, majd dagasztani kezdjük. Ezt követően még annyi tejet adunk hozzá, hogy puha, rugalmas tésztát kapjunk. Letakarjuk, majd meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.

Közben elkészítjük a tölteléket. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd a megpucolt finomra aprított vöröshagymát párolni kezdjük rajta. Hozzáreszeljük a fokhagymát, rátesszük a darált húst, kevergetve fehéredésig sütjük. Rákanalazzuk a paradicsompürét, fűszerezzük sóval, borssal, valamint a kakukkfű lecsipkedett leveleivel, és pár perc alatt összefőzzük. Félretesszük hűlni. A sajtot lereszeljük.

A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, téglalap alakúra nyújtjuk. Egyenletesen, körben a széleket üresen hagyva megkenjük a kihűlt töltelékkel, megszórjuk a lereszelt sajt kb. 2/3-ával. Rövidebbik oldalától kezdve szorosan feltekerjük, majd a hengert kb. 2,5 cm széles darabokra vágjuk.

A csigákat oldalukra fordítva sütőpapírral leterített sütőlemezre helyezzük (hagyunk pár cm távolságot köztük). Tetejüket megszórjuk a maradék sajttal, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20-22 perc alatt készre sütjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Epres-pudingos pite

Epres-pudingos pite

Puha tészta, lágy sült puding és sok-sok édes eper, nekünk ilyen egy finom tavaszi süti.
Tavaszi cukkinis-gombás makaróni

Tavaszi cukkinis-gombás makaróni

Gyors hétköznapi ebéd tele ízzel…
Zsebes csirkemell

Zsebes csirkemell

A sok sonka után épp itt az ideje egy könnyű csirkés ételnek!

Napi ajánlatunk

Top videók

Epres-zabos pohárdesszert

Húsvét után pont egy ilyen könnyed desszertre van szükségünk!

Baconbe tekert fasírtok tepsis burgonyával

Hiába borongós az idő, a parázskrumpli már a nyarat idézi.

Emeletes tortilla

Vagy hívhatjuk akár pitének is… Laktató és gyors ebéd rohanós napokra.