Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Epres-pudingos pite

Puha tészta, lágy sült puding és sok-sok édes eper, nekünk ilyen egy finom tavaszi süti.
2019. May 9.

Ha szép epret látok, mindig teszek a kosaramba, akkor is, ha eredetileg nem szerepel a bevásárlólistámon. Salátába, sütibe, pohárdesszertbe is szuper lesz; epret eperrel, amíg tart a szezon!

Hozzávalók

12 szelethez
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 25 dkg cukor
  • 5 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 15 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • kb. 12-15 dkg eper

Elkészítés

A pudingport egy kevés hideg tejben simára keverjük. A többi tejet feltesszük forrni a cukor felével, majd hozzákeverjük a pudingos tejet. Kevergetve sűrű pudingot főzünk. Félrehúzzuk, néhányszor átkeverve hagyjuk legalább langyosra hűlni.

2 egész tojást fehéredésig keverünk a többi cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a felkockázott vajat vagy margarint is, kihabosítjuk. Simára keverjük a liszttel és a sütőporral, sűrű tésztát kell kapnunk.

A maradék tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A tojásfehérjehabot spatulával a tésztához forgatjuk. A tésztát közepes méretű, magas falú tepsibe simítjuk (a tepsibe sütőpapírt teszünk), és 180 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 10-12 percet sütjük, éppen csak addig, amíg a teteje kérget kap.

Közben a tojássárgájákat a pudinghoz keverjük. Az epret megmossuk, csumájukat levágjuk, felcikkezzük. Az elősütött alapra simítjuk a pudingos réteget, és kirakjuk az epercikkekkel. Visszatoljuk a sütőbe további kb. 40 percre. Akkor jó, ha a pudingos réteg teteje szilárd lesz, és kap egy kis színt.

Kivesszük a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni, utána szépen szeletelhető. (A sütőből kivéve a pudingos réteg még lágy, de hűlés közben meg fog szilárdulni.)

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Anyák napi ricottás-gyümölcsös torta

Anyák napi ricottás-gyümölcsös torta

Az édesanyák a legfinomabb süteményt érdemlik!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!