Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Íme a tiramisu nyári változata

Gyümölcsös pohárdesszert, amiben fix a babapiskóta és a mascarpone, a változók: a gyümölcs, a kávé, a gyümölcslé, a tojás...
2017. June 7.

Itt a nyár, ilyenkor jöhetnek a klasszikus tiramisu könnyedebb, gyümölcsösebb változatai. A mascarponét persze most se hagyjuk ki, viszont a babapiskótákat nyugodtan fürdethetjük kávé helyett gyümölcslében, az egészet pedig rétegezzük gyümölcsökkel. A meleg miatt a tojást habtejszínre cseréltem, de ha maradnátok az eredeti verziónál, ehhez a mennyiséghez 2 nagyobb vagy 3 közepes méretű tojásra van szükség.

Hozzávalók

6 pohárhoz
  • 50 dkg mascarpone
  • porcukor vagy méz ízlés szerint
  • 4 dl habtejszín
  • 30 dkg áfonya
  • citromfűlevelek
  • 25 dkg eper
  • 2,5 dl narancslé
  • 10-12 dkg babapiskóta

Elkészítés

gyumolcsostiramisu1

A mascarponét kikeverjük egy kevés porcukorral vagy mézzel. A lehűtött tejszínt lágy habbá verjük, és részleteiben a mascarponéhoz forgatjuk. Ízlés szerint még egy kevés vaníliát is adhatunk hozzá.

Az áfonyából pár szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit néhány citromfűlevéllel együtt, egy kis lábasban felteszünk főni. Öntünk alá 2 evőkanálnyi vizet, majd addig pároljuk a gyümölcsöt, amíg a szemek összeesnek. Lehúzzuk a tűzről, eltávolítjuk a citromfűleveleket, és megvárjuk, hogy kihűljön.

Az epret megmossuk, megtisztítjuk, felcikkezzük. A narancslevet kiöntjük egy mélyebb tálba.

Összeállítjuk a poharakat. A babapiskótákat kettétördeljük, megmártjuk a narancslében (vigyázzunk, hogy puhuljanak, de ne ázzanak szét), majd rétegezzük a mascarponés krémmel, az áfonyával és az eperrel. A tetejét eperrel és a félretett áfonyaszemekkel díszítjük, tálalásig hűtőbe tesszük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Amerikából jöttem: Rocky Road süti

Amerikából jöttem: Rocky Road süti

Egyszerű desszert, a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!