Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Joghurtos-gyümölcsös parfé

A nyár a sütés nélküli desszerteké. Lehetőleg sok-sok gyümölccsel.
2018. August 23.

Várnak ránk még bőven meleg, nyárias napok, amikor jól fog esni egy két-szelet ebből a hűsítő finomságból! Fontos: a krémes állag eléréséhez mindenképpen sűrű görög joghurtot használjatok. Ha esetleg nem kaptok, kanalazzátok a natúr joghurtot sűrű szövésű szitába, és hagyjátok jól lecsepegni.

Hozzávalók

8-10 szelethez
  • 3 db tojássárgája
  • 12 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 40 dkg natúr görög joghurt
  • 2 dl 30%-os habtejszín
  • 10-15 dkg bogyós gyümölcs (áfonya, ribizli)

Elkészítés

A tojásokat vízgőz fölé tesszük egy üstbe vagy lábasba. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, kevergetve kissé besűrítjük. Levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni.

A tojásos keverékhez hozzáadjuk a joghurtot, majd beleforgatjuk a hideg, habbá vert tejszínt. (Ha édesebben szeretitek a fagyikat, a tejszín hozzáadása előtt porcukorral még nyugodtan lehet a masszán édesíteni.)

Egy közepes méretű téglalap alakú formát kibélelünk folpakkal. A gyümölcsöket megmossuk, a ribizlit leszemezzük. Szórunk a gyümölcsszemekből a forma aljára, erre kanalazunk a masszából, majd megint gyümölcsök és massza következik (így egyenletesen jut majd a ribizliből és az áfonyából mindenhova). Fagyasztóba tesszük egy éjszakára vagy minimum 4-6 órára.

Tálaláskor a forma alját rövid időre forró víz alá tartjuk vagy forró vízbe mártjuk, majd óvatosan kifordítjuk a tálalótálra. Hagyjuk kb. 10 percet pihenni, utána szépen szeletelhető.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Habcsókos-sárgadinnyés pohárdesszert

Habcsókos-sárgadinnyés pohárdesszert

Hűsítő finomság a javából ez a vaníliás, kókuszlikőrös desszert. Múlt héten már megmutattam nektek a kedvenc sós sárgadinnyés receptemet, most jöjjön egy édesség ugyanezzel a gyümölccsel a főszerepben.
Ti megszavaztátok, Zita elkészítette: Ribizlis-túrós charlotte

Ti megszavaztátok, Zita elkészítette: Ribizlis-túrós charlotte

A sütés nélküli desszertekre szavaztatok többen, így Zita most egy ilyet hozott el nektek.
Tojáslikőrös panna cotta

Tojáslikőrös panna cotta

Gyorsan elkészíthető desszert, csak sajnos várnunk kell, amíg megdermed.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!