Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tejes pite eperszósszal

Nem telhet el nyár nélküle!
2020. június 17.

A tejes pite végigkíséri a nyarakat, hiszen mindig az épp piacra kerülő gyümölcsökből készítem. A gyümölcsöket hol a tésztába keverem, hol szószt készítek belőlük, ahogy ezúttal is. 

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 1 dl cukrozatlan habtejszín
  • 10 dkg liszt
  • 20 dkg eper
  • porcukor ízlés szerint

Elkészítés

 

A tojásokat habosra keverjük a cukorral és az egyik tasak vaníliás cukorral. Hozzáöntjük a tejet és a tejszínt, habverővel beledolgozzuk a lisztet. Híg állagú masszát fogunk kapni. Közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 170 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. 

A tejes pite nem fújódik fel magasra, lapos marad. Mivel híg a tészta, vastagságtól függően akár 45-55 perces sütési idővel is lehet számolni. Ha nagyon barnulna a teteje, a sütési idő 2. felében nyugodtan letakarhatjuk alufóliával. Az elkészült pitét a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük. 

Tálalás előtt az epret megmossuk, kicsumázzuk, a másik tasak vaníliás cukorral és ízlés szerinti mennyiségű porcukorral leturmixoljuk. A pite mellé tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sült tarjás-káposztasalátás szendvics

Sült tarjás-káposztasalátás szendvics

Puha, házilag sütött bucikkal készítve.
Tejberizses pohárdesszert mézes zabpehellyel

Tejberizses pohárdesszert mézes zabpehellyel

Jöhet egy habkönnyű, kanalazgatós édesség?
Kávés-kakaós cupcake

Kávés-kakaós cupcake

Kókusszal, mazsolával. Egy falat boldogság!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?