Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ricottás-joghurtos pite piros gyümölcsökkel

Egy falat nyár sok-sok ribizlivel, málnával, krémes ricottával és görög joghurttal.
2019. June 14.

Ennek a pitének szinte elrepül a tésztája, annyira könnyű. Nem is csoda, hiszen ricottával, olajjal és görög joghurttal készítettem. Gyümölcsdömping van a piacokon, ezt a sütit muszáj kipróbálnotok.

Hozzávalók

8 szelethez
  • 3 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • fél dl semleges ízű olaj
  • 25 dkg krémes ricotta
  • 15 dkg natúr vagy vaníliás ízesítésű görög joghurt
  • 20 dkg liszt
  • fél tasak sütőpor
  • 25 dkg piros ribizli és málna vegyesen

Elkészítés

A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az olajat. Beletesszük a ricottát és a görög joghurtot.

A lisztben elkeverjük a sütőport, majd a tojásos elegyhez adjuk.

A masszát közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Tetejét megszórjuk a megmosott, leszemezett ribizlivel és a málnával. 180 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig (kb. 40-45 perc, vastagságtól függően) sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gombás-spenótos óriás kagylótészta

Gombás-spenótos óriás kagylótészta

Húsmentes, könnyű ebéd, de ha szeretnétek, egy kis csíkozott sonka sem fogja elrontani.
Wokos karaj sült bordás kellel

Wokos karaj sült bordás kellel

Pak choi, azaz bordás kel, egy falat Ázsia a tányéron.
Epres-citromos amerikai palacsinta mákszemekkel

Epres-citromos amerikai palacsinta mákszemekkel

Epret mindenbe! Igen, az amerikai palacsintába is!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!