Wokos karaj sült bordás kellel
Finom és zsenge leveles zöldség a pak choi, nem csoda, hogy egyre népszerűbb itthon is. A kínai kel rokona, fogyaszthatjátok nyersen, salátának, de én sütve, csípősen-szójaszószosan kedvelem a legjobban. Egy ilyen receptet mutatok most nektek.
Hozzávalók
2 személyre- 12 dkg barna rizs
- só
- 1 evőkanál szezámolaj (vagy mogyoróolaj, olívaolaj)
- 30 dkg sertéskaraj
- őrölt fekete bors
- mogyorónyi friss gyömbér
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 3 szál újhagyma fehér része
- 20 dkg csiperkegomba
- 2 db zsenge pak choi
- tört csili ízlés szerint
- 4 evőkanál szójaszósz
Elkészítés
A barna rizst átöblítjük, majd enyhén sós vízben puhára főzzük.
Közben egy wokban felhevítjük az olajat, és rádobjuk a felcsíkozott karajt. Megsózzuk (csak finoman, mert a szójaszósz is sós!), borsozzuk, fehéredésig pirítjuk.
Hozzáreszeljük a gyömbért és a megpucolt fokhagymát, beleszórjuk a felkarikázott újhagymát és a cikkezett gombát. Együtt összesütjük-összepirítjuk. Ezután a megtisztított, hosszában kettévágott pak choi-t is a serpenyőbe tesszük. Elég pár percet sütni, hogy kissé megpuhuljon, de még ropogós maradjon. Ízesítjük csilivel, végül hozzáöntjük a szójaszószt is. Még 1-2 percet sütjük.
A kész zöldséges karajt a barna rizzsel tálaljuk.