Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Anyák napi ricottás-gyümölcsös torta

Az édesanyák a legfinomabb süteményt érdemlik!
2019. május 3.

Nem szoktam gyakran tortát sütni, inkább keverős sütiket, pitéket dobok össze, de anyák napjára mindenképpen tortát szerettem volna készíteni. Gyümölcsökre és krémes ricottára esett a választásom (hiszen ezt valószínűleg mindenki szereti), így született meg ez a finom és szép nude torta. (Nude torta: a krém körben nem fedi be teljesen a tortát, itt-ott előbukkan a tészta.)

Hozzávalók

egy 18 cm-es tortához
  • A tésztához:
  • 8 tojás
  • 1 csipet só
  • 20 dkg cukor
  • 2 teáskanál vaníliaaroma
  • 20 dkg liszt
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • A krémhez és a díszítéshez:
  • 75 dkg krémes ricotta
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak instant zselatin
  • kb. 10-12 szem eper
  • 1 marék áfonya
  • mentalevelek

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a sóval habbá verjük.

A tojássárgájákat a cukorral addig keverjük, amíg a massza szépen kifehéredik és krémessé válik. Hozzáadjuk a vaníliát, majd adagonként beleszitáljuk a lisztet és a sütőport. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is.

A tésztát 2 részre osztjuk, és 2 darab 18 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt kerek formában megsütjük. (Kb. 20-25 perc kell nekik 180 °C-ra előmelegített sütőben, tűpróbával mindenképpen ellenőrizzük!)

A két tortalapot rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd vízszintesen kettévágjuk mindkettőt.

A krémhez a ricottát kikeverjük a kétféle cukorral és a zselatinnal. Én nem szeretem, ha túl édes a krém, de természetesen a porcukor arányát kedvünk és ízlésünk szerint növelhetjük.

Az első tortalapot rátesszük a kínálótálra, majd kenünk rá a krémből. Elsimítjuk, rátesszük a második lapot. Erre szintén krém kerül, valamint kirakjuk megmosott, megszárított, vékonyra felszeletelt eperrel. Erre kerül a harmadik lap, majd krém, végül befedjük az utolsó tortalappal. Ezt szintén megkenjük krémmel, majd a maradék krémet körbekenjük a torta oldalán úgy, hogy ne fedje teljesen a tésztát. Elsimítjuk.

A tortát minimum 2-3 órára (vagy egy egész éjszakára) hűtőbe tesszük. Tálalás előtt megdíszítjük a maradék felcikkezett eperrel, az áfonyaszemekkel és mentalevelekkel.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tavaszi cukkinis-gombás makaróni

Tavaszi cukkinis-gombás makaróni

Gyors hétköznapi ebéd tele ízzel…
Zsebes csirkemell

Zsebes csirkemell

A sok sonka után épp itt az ideje egy könnyű csirkés ételnek!
Nyárváró kaliforniai paprikák

Nyárváró kaliforniai paprikák

Jöhet egy jó kis vega fogás a húsvéti trakta után?

Napi ajánlatunk

Top videók

Epres-zabos pohárdesszert

Húsvét után pont egy ilyen könnyed desszertre van szükségünk!

Baconbe tekert fasírtok tepsis burgonyával

Hiába borongós az idő, a parázskrumpli már a nyarat idézi.

Emeletes tortilla

Vagy hívhatjuk akár pitének is… Laktató és gyors ebéd rohanós napokra.