Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Nyárváró kaliforniai paprikák

Jöhet egy jó kis vega fogás a húsvéti trakta után?
2019. April 26.

A gomba olajbogyókkal, hagymákkal, fetával remekül működik együtt, és persze nagyon finom paprikákba töltve. Színes és könnyű nyárváró fogás, a sok hús után annyira jól tud esni.

Hozzávalók

8 darabhoz
  • 4 db közepes méretű, színes kaliforniai paprika
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg csiperkegomba
  • 10 dkg paradicsompüré
  • 15 dkg magozott, fekete olajbogyó
  • só, őrölt fekete bors
  • 1 marék petrezselyemzöld + a díszítéshez
  • olaj a tepsihez
  • 20 dkg feta sajt

Elkészítés

A kaliforniai paprikákat megmossuk, megszárítjuk, hosszában félbevágjuk, csumájukat, a magokat és a nagyobb ereket eltávolítjuk.

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a megtisztított, felaprított lila hagymát, valamint a fokhagymát párolni kezdjük rajta. Hozzáadjuk a megtisztított, felcikkezett gombát, erős lángon pirítani kezdjük. Ráöntjük a paradicsompürét, hozzáadjuk a felezett olajbogyókat, sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a felaprított petrezselyemzöldet is. Összesütjük.

A paprikákat vékonyan kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk, majd megtöltjük a töltelékkel. Tetejükre morzsoljuk a fetát. 180 °C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a paprikák megpuhulnak. Aprított petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!