Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Nyárváró kaliforniai paprikák

Jöhet egy jó kis vega fogás a húsvéti trakta után?
2019. április 26.

A gomba olajbogyókkal, hagymákkal, fetával remekül működik együtt, és persze nagyon finom paprikákba töltve. Színes és könnyű nyárváró fogás, a sok hús után annyira jól tud esni.

Hozzávalók

8 darabhoz
  • 4 db közepes méretű, színes kaliforniai paprika
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg csiperkegomba
  • 10 dkg paradicsompüré
  • 15 dkg magozott, fekete olajbogyó
  • só, őrölt fekete bors
  • 1 marék petrezselyemzöld + a díszítéshez
  • olaj a tepsihez
  • 20 dkg feta sajt

Elkészítés

A kaliforniai paprikákat megmossuk, megszárítjuk, hosszában félbevágjuk, csumájukat, a magokat és a nagyobb ereket eltávolítjuk.

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a megtisztított, felaprított lila hagymát, valamint a fokhagymát párolni kezdjük rajta. Hozzáadjuk a megtisztított, felcikkezett gombát, erős lángon pirítani kezdjük. Ráöntjük a paradicsompürét, hozzáadjuk a felezett olajbogyókat, sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a felaprított petrezselyemzöldet is. Összesütjük.

A paprikákat vékonyan kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk, majd megtöltjük a töltelékkel. Tetejükre morzsoljuk a fetát. 180 °C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a paprikák megpuhulnak. Aprított petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gyors makaróni fodros kellel

Gyors makaróni fodros kellel

Fodros kel, az új szupersztár!
Túrós tészta másképp

Túrós tészta másképp

Vendégvárónak sem utolsó!
Epres-ananászos sütemény

Epres-ananászos sütemény

Jöhet egy gyors sütés nélküli süti?

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.