Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

SpárgaszezON

Süssük sütőben a spárgát!
2019. április 25.

Eddig minden egyes tavasszal teljes extázisban vártam a spárgaszezont. A medvehagyma olyan…meeeh, semmi extra nekem, az eper a következő extázis, a spárga pedig a non plusz ultra boldogság a hideg tél után. Na, ez idénre pont megváltozott, hiszen egyrészt tél sincs – legalábbis nem hóval, de azért itt Floridában is voltak ám 10 fokok –, másrészt spárgát is mindig kapni.

Én azonban igyekeztem tartani magam a szezonokhoz, és láss csodát, lett is változás a kínálatban. Az eddig vézna kis spárgák helyett a testesebb, gusztább csomagok bukkantak fel legnagyobb örömömre, úgyhogy most már bele is vetettem magam a spárgázásba. És lehet, hogy ez csak nekem újdonság, de sütőben még nem nagyon sütöttem spárgát. Most már azt gondolom, hogy hiba volt, mert így elkészítve szuper finom és egyszerű.

A recept maga nem valami nagy dolog, de mire kitaláltam a megfelelő hőfokot… És hát a citrom: az mindent megváltoztatott.

A lényeg: íme a sütőben sült spárga.

Hozzávalók

2-4 adaghoz
  • 1 csomag (1/2 kg) zöldspárga
  • 3 ek. olívaolaj
  • 2 ek. reszelt parmezán
  • 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • só, bors
  • fél citrom leve

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 220 ºC-ra. A spárgát alaposan megmossuk, majd a fás szárait levágjuk, letörjük úgy, hogy nagyjából egyforma hosszú szálakat kapjunk. Hámozni nem szükséges.

Egy tepsiben kiterítjük egy rétegben, majd meglocsoljuk az olajjal, megszórjuk a parmezánnal és a fokhagymával, és kézzel alaposan összeforgatjuk, hogy mindenből jusson mindenhova. 12-15 perc alatt készre sütjük, akkor jó, ha még roppan.

Forrón tálaljuk, közvetlenül tálalás előtt meglocsoljuk a citromlével. Isteni édeskés, kesernyés, savanykás köret vagy akár főétel válhat belőle.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Shrimp scampi, a “rák rák”

Shrimp scampi, a “rák rák”

Ha nem most lenne az amerikai shrimp scampi nap, akkor is tökéletes lenne ez az étel… Akár böjt idejére is. Horvát Sára mutatja a receptet.
Mediterrán penne egytál

Mediterrán penne egytál

Ezt az ételt még azok a gyerekek is megeszik, akik nem rajonganak a zöldségekért – mondja Horvát Sára.
Karamell – nem csupán édesség lehet belőle

Karamell – nem csupán édesség lehet belőle

Horvát Sára különleges recepttel készült az amerikai karamell napra...

Napi ajánlatunk

Top videók

Epres-zabos pohárdesszert

Húsvét után pont egy ilyen könnyed desszertre van szükségünk!

Baconbe tekert fasírtok tepsis burgonyával

Hiába borongós az idő, a parázskrumpli már a nyarat idézi.

Emeletes tortilla

Vagy hívhatjuk akár pitének is… Laktató és gyors ebéd rohanós napokra.