Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

SpárgaszezON

Süssük sütőben a spárgát!
2019. április 25.

Eddig minden egyes tavasszal teljes extázisban vártam a spárgaszezont. A medvehagyma olyan…meeeh, semmi extra nekem, az eper a következő extázis, a spárga pedig a non plusz ultra boldogság a hideg tél után. Na, ez idénre pont megváltozott, hiszen egyrészt tél sincs – legalábbis nem hóval, de azért itt Floridában is voltak ám 10 fokok –, másrészt spárgát is mindig kapni.

Én azonban igyekeztem tartani magam a szezonokhoz, és láss csodát, lett is változás a kínálatban. Az eddig vézna kis spárgák helyett a testesebb, gusztább csomagok bukkantak fel legnagyobb örömömre, úgyhogy most már bele is vetettem magam a spárgázásba. És lehet, hogy ez csak nekem újdonság, de sütőben még nem nagyon sütöttem spárgát. Most már azt gondolom, hogy hiba volt, mert így elkészítve szuper finom és egyszerű.

A recept maga nem valami nagy dolog, de mire kitaláltam a megfelelő hőfokot… És hát a citrom: az mindent megváltoztatott.

A lényeg: íme a sütőben sült spárga.

Hozzávalók

2-4 adaghoz
  • 1 csomag (1/2 kg) zöldspárga
  • 3 ek. olívaolaj
  • 2 ek. reszelt parmezán
  • 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • só, bors
  • fél citrom leve

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 220 ºC-ra. A spárgát alaposan megmossuk, majd a fás szárait levágjuk, letörjük úgy, hogy nagyjából egyforma hosszú szálakat kapjunk. Hámozni nem szükséges.

Egy tepsiben kiterítjük egy rétegben, majd meglocsoljuk az olajjal, megszórjuk a parmezánnal és a fokhagymával, és kézzel alaposan összeforgatjuk, hogy mindenből jusson mindenhova. 12-15 perc alatt készre sütjük, akkor jó, ha még roppan.

Forrón tálaljuk, közvetlenül tálalás előtt meglocsoljuk a citromlével. Isteni édeskés, kesernyés, savanykás köret vagy akár főétel válhat belőle.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Shrimp scampi, a “rák rák”

Shrimp scampi, a “rák rák”

Ha nem most lenne az amerikai shrimp scampi nap, akkor is tökéletes lenne ez az étel… Akár böjt idejére is. Horvát Sára mutatja a receptet.
Mediterrán penne egytál

Mediterrán penne egytál

Ezt az ételt még azok a gyerekek is megeszik, akik nem rajonganak a zöldségekért – mondja Horvát Sára.
Karamell – nem csupán édesség lehet belőle

Karamell – nem csupán édesség lehet belőle

Horvát Sára különleges recepttel készült az amerikai karamell napra...

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.