Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mediterrán penne egytál

Ezt az ételt még azok a gyerekek is megeszik, akik nem rajonganak a zöldségekért – mondja Horvát Sára.
2019. április 10.

Vannak olyan jolly joker ételek, amelyeket kifejezetten szeretek főzni, hiszen tudom, hogy a családban mindenki megeszi. Ez a penne pont ilyen, pedig zöldségek vannak benne (igen, igazi ZÖLDSÉGEK), és mégis megeszi a kicsi, szerintem azért, mert az olajbogyó minden másnál jobban látszik benne, és azt legalább szereti. Én meg csak nevetek a markomba… Pedig ha tudná, hogy bedőltem az Amerikában még mindig dúló fodros kel őrületnek is (egyébként spenóttal szoktam készíteni, de mondom, most felültem a fodros kel vonatra). Úgyhogy hallgatok, és nézem, ahogy boldogan eszik a zöldségeket, és csak magamban hallatom a sátáni kacajt. Ha-ha-ha!

Hozzávalók

2 személyre
  • 15 dkg penne
  • 4 ek. olívaolaj
  • 2 nagyobb levél fodros kel (kb. 1 ½ dkg)
  • 2 szál friss oregánó
  • 3 dkg készen kapható sült hagyma
  • 1 mogyoróhagyma apróra vágva
  • só, bors
  • 8 dkg reszelt sajt
  • 20-25 szem olajbogyó felkarikázva (lehet vegyesen)
  • 3 ½ dl bazsalikomos paradicsomszósz (kész spagettiszósz)
  • 10 dkg olajban eltett sült paprika felcsíkozva (elhagyható)
  • 3 dkg feta sajt morzsolva

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra, közben egy lábasban sós vizet forralunk a tésztának. Ha felforrt a víz, beledobjuk a tésztát, és hozzáadunk 1 ek. olajat is. Amikor megfőtt, leszűrjük, de megtartunk a főzőléből egy keveset.

A fodros kelt durvára vágjuk úgy, hogy a középső, vastag eret először kivágjuk, az oregánó szárakról leszedegetjük a leveleket, a sült hagymát pedig összetörjük, hogy morzsás állagú legyen.

2 ek. olajat felhevítünk egy sütésálló serpenyőben, majd rádobjuk a mogyoróhagymát és a feldarabolt kelt. Sózzuk, borsozzuk, és 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk.

Hozzáadjuk a sajt, az olajbogyó és az oregánó felét, újra sózzuk, borsozzuk, mehet bele a megfőtt tészta, a tésztaszósz, és ha túl sűrű, egy kevés tésztafőző lé is. Alaposan összekeverjük, majd rászórjuk a maradék sajtot és oregánót, valamint a sült paprikát. 5 perc alatt ráolvasztjuk a sajtot.

Közben összekeverjük a morzsolt fetát, a maradék olajbogyót és a morzsává tört sült hagymát egy kis tálban. Ha megolvadt a sajt, megszórjuk a tésztát ezzel a keverékkel, és a sütőben 5-7 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a hagyma mélybarna, és a feta is kissé megpirult.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Karamell – nem csupán édesség lehet belőle

Karamell – nem csupán édesség lehet belőle

Horvát Sára különleges recepttel készült az amerikai karamell napra...
Ujjlenyomat keksz

Ujjlenyomat keksz

Horvát Sára készült az amerikai PBJ napra, kattintsatok a részletekért!
Csak klasszikusan – Steak Moutarde

Csak klasszikusan – Steak Moutarde

Van, ami sosem megy ki a divatból.

Napi ajánlatunk

Top videók