Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült tarjás-káposztasalátás szendvics

Puha, házilag sütött bucikkal készítve.
2020. június 11.

Ki mondta, hogy egy szendvics nem lehet igazán laktató? Ez a szaftos finomság ebédre is elegendő, mondjuk egy adag sült burgonyával körítve.

Hozzávalók

6 darabhoz
  • A bucikhoz:
  • 45 dkg kenyérliszt
  • 5 dkg burgonyapehely
  • 1 csapott teáskanál só
  • fél kocka friss élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 3 dl langyos víz
  • 4 evőkanál olaj
  • kevés szezámmag
  • A káposztasalátához:
  • 15 dkg fejes káposzta
  • 10 dkg sárgarépa
  • 15 dkg tejföl
  • 8 dkg majonéz
  • 2 szál újhagyma

  • A húshoz:
  • 2 evőkanál olaj
  • 4 szelet csont nélküli tarja
  • só, őrölt fekete bors
  • 4 evőkanál mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika (vagy fűszerpaprika alapú tetszőleges fűszerkeverék)
  • Az összeállításhoz:
  • salátalevelek

Elkészítés

 

A bucikhoz a lisztet összekeverjük a burgonyapehellyel és a sóval. Az élesztőt (elmorzsolva) a cukorral együtt a vízbe tesszük, felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztes keverékhez az olajjal együtt. Összegyúrjuk, megdagasztjuk, majd letakarva, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük. 

A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, 6 részre osztjuk. Mindből 1-1 hosszúkásabb bucit formázunk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük egymástól némi távolságra, és még 15 percet kelesztjük. Ezután lekenjük a tetejüket vízzel, és megszórjuk szezámmaggal. 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 22-25 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. 

Közben elkészítjük a káposztasalátát. A káposztát vékony csíkokra vágjuk, a megpucolt répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük a tejföllel, a majonézzel és a felaprított újhagymával, finoman megsózzuk. Akár kevés citromlevet is adhatunk hozzá. Felhasználásig hűtőbe tesszük. 

A húshoz felmelegítjük az olajat egy serpenyőben. A tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd erős lángon kérget sütünk rájuk. Ezután mérsékeljük a lángot, öntünk pici vizet a hússzeletek alá. A mustárt összekeverjük a megpucolt, lereszelt fokhagymával és a fűszerpaprikával. Sütés közben többször átkenjük vele a hússzeletek mindkét oldalát. Ha a hús már jó puha, vágódeszkára tesszük, 5-6 percet pihentetjük, majd felcsíkozzuk. 

Összeállítjuk a szendvicseket. A bucikat kettévágjuk (belső oldalukat ízlés szerint kissé meg is piríthatjuk), majd megtöltjük a salátalevelekkel, a káposztasalátával és a sült tarjacsíkokkal. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tejberizses pohárdesszert mézes zabpehellyel

Tejberizses pohárdesszert mézes zabpehellyel

Jöhet egy habkönnyű, kanalazgatós édesség?
Kávés-kakaós cupcake

Kávés-kakaós cupcake

Kókusszal, mazsolával. Egy falat boldogság!
Sonkás-sajtos tarja spárgával és tojással

Sonkás-sajtos tarja spárgával és tojással

Laktató húsétel könnyű, tavaszias körettel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?