Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Juhtúrós-olajbogyós tojáskrém

Az egyik legfinomabb kence, aminek csak jót tesz, ha még keverünk hozzá pár finomságot.
2020. január 17.

Szeretem magában, krémesre törve, darabosan hagyva és felturbózva… A tojáskrém egyszerűen megunhatatlan! Most krémes juhtúróval és olajbogyókkal tettem még finomabbá. 

Hozzávalók

2 nagyobb adaghoz
  • 4 tojás
  • 5 dkg krémes juhtúró
  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 szál újhagyma fehér része
  • 1 marék magozott, fekete olajbogyó
  • pár zsenge bazsalikomlevél
  • 4-5 evőkanál tejföl
  • só, őrölt fekete bors

Elkészítés

 

A tojásokat keményre főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd megpucoljuk, hosszában kettévágjuk. A sárgájákat keverőtálba kanalazzuk, a fehérjéket apró kockákra vágjuk. 

A tojássárgáját villával összetörjük, közben hozzáadjuk a juhtúrót. Kikeverjük a majonézzel és a mustárral. A megtisztított újhagymát és a lecsepegtetett olajbogyókat felkarikázzuk, a bazsalikomot csíkokra vágjuk. Az előbbiekhez forgatjuk.

Végül az egészet krémesre keverjük a tejföllel, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Teriyaki csirkés szendvics répasalátával

Teriyaki csirkés szendvics répasalátával

Friss saláta és szaftos csirke szendvicsbe zárva.
Olajbogyós-spenótos tojásfelfújt

Olajbogyós-spenótos tojásfelfújt

Klassz meleg reggeli, amelyből egy kis kolbász sem maradhatott ki.
Burgonyás vöröslencse-főzelék

Burgonyás vöröslencse-főzelék

Ne csak január 1-jén fogyassz lencsét!

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.