Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Teriyaki csirkés szendvics répasalátával

Friss saláta és szaftos csirke szendvicsbe zárva.
2020. január 10.

A friss, citromos répa nagyon-nagyon jól harmonizál a szaftos sült csirkével. Az már csak ráadás, hogy maradék sült húsból is elkészíthetitek, éljen a tudatos főzés!

Hozzávalók

4 személyre
  • 40 dkg csirke felsőcombfilé
  • kevés olívaolaj
  • só, őrölt fekete bors
  • 1 csokor újhagyma fehér része
  • 4 evőkanál teriyaki szósz
  • 30 dkg sárgarépa
  • kevés citromlé
  • 4 tetszőleges zsemle
  • salátalevelek

Elkészítés

 

A csirkét sütőtálba tesszük, aláöntünk egy kevés olívaolajat, sózzuk, borsozzuk. Alufólia alatt kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Ezután apró csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítünk kevés olajat. Rádobjuk a felkarikázott újhagymát, hozzáadjuk a csirkét és a teriyaki szószt. 1-2 perc alatt összesütjük. 

Amíg a sütőben sül a csirke, megpucoljuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük a sárgarépát. Szűrőbe tesszük, lecsepegtetjük. Ezután meglocsoljuk ízlés szerint citromlével, sóval ízesíthetjük, de ez el is maradhat. 

A zsemléket kettévágjuk, belső oldalukat forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk. Megtöltjük salátalevelekkel, a répasalátával és a csirkével. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Olajbogyós-spenótos tojásfelfújt

Olajbogyós-spenótos tojásfelfújt

Klassz meleg reggeli, amelyből egy kis kolbász sem maradhatott ki.
Burgonyás vöröslencse-főzelék

Burgonyás vöröslencse-főzelék

Ne csak január 1-jén fogyassz lencsét!
Tejberizzsel töltött almák

Tejberizzsel töltött almák

Békebeli ízek a tányéron.

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.