Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tejberizzsel töltött almák

Békebeli ízek a tányéron.
2020. január 2.

Akár a dédinél…oké, ő valószínűleg nem kerek szemű rizsből készítette volna. Télies desszert, az alapreceptet tovább turbózhatjátok aszalt gyümölccsel vagy fahéjjal.

Hozzávalók

8 közepes méretű almához
  • 10 dkg kerek szemű rizs
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • pár reszelés biocitromhéj
  • 8 db közepes méretű alma

Elkészítés

 

A rizst lábasba szórjuk. Hozzáadjuk a kétféle cukrot, felöntjük a tejjel, belereszeljük a citromhéjat. Felforraljuk, majd lassú tűzön, folyamatos keverés mellett puhára főzzük. Lefedjük, hagyjuk kihűlni, közben a rizs teljesen felszívja a folyadékot. 

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kalapokat vágunk nekik, magházukat kivágjuk. Belsejükben elvékonyítjuk az almahúst, a kivájt almát kis kockákra vágjuk. A rizshez keverjük. 

A tölteléket az almákba kanalazzuk. Az almákat sütőpapírral bélelt sütőtálba sorakoztatjuk, melléjük helyezzük a kalapokat. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Ha nagyon pirulna a tetejük, lefedhetjük alufóliával. Langyosan a legfinomabb! 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Szilveszteri „nem tudsz eleget készíteni belőle” saláta

Szilveszteri „nem tudsz eleget készíteni belőle” saláta

Nincs az a mennyiség, ami ne fogyna el belőle egy évzáró bulin!
Juhtúrós húsgombócok

Juhtúrós húsgombócok

Szilveszterre ajánljuk!
Tojáslikőrös golyók

Tojáslikőrös golyók

Pár perc munkával finom süti, persze csak felnőtteknek!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?