Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Juhtúrós húsgombócok

Szilveszterre ajánljuk!
2019. december 26.

A húsgombócok világosabb színe ne tévesszen meg senkit: a masszához kevert krémes juhtúrótól néznek ki egy kicsit másképp ezek a gombóckák. Az ízük fenomenális, tökéletes helyük lesz a szilveszteri hidegtálas asztalon! 

Hozzávalók

12 darabhoz
  • 25 dkg darált sertéshús (vagy marha, sertés-marha)
  • 10 dkg lágy, krémes juhtúró
  • só (kevés!), őrölt fekete bors
  • kevés olívaolaj a sütéshez
  • 12 db mini mozzarella sajt
  • bazsalikomlevelek

Elkészítés

 

A darált húst keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a juhtúrót, kevés sót (a túró sósságának függvényében) és borsot, összedolgozzuk. 12 fasírtot formázunk belőle. A fasírtokat serpenyőben, kevés olajon átsütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük. 

A gombócokat 1-1 mini mozzarella sajttal kis nyársakra tűzzük. Bazsalikomlevelekkel díszíthetjük. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tojáslikőrös golyók

Tojáslikőrös golyók

Pár perc munkával finom süti, persze csak felnőtteknek!
Mákos csillag

Mákos csillag

„Bejgli íz” villámgyorsan!
Birsalmasajtos-narancsos gyümölcskenyér

Birsalmasajtos-narancsos gyümölcskenyér

A klasszikus gyümölcskenyér nélkül nem telhetnek el az ünnepek…

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.