Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Nagyon finom ízkavalkád, szuper szilveszteri csemege!

Sokhagymás-baconös tart
2017. december 27.

Ez a tart szuper jól tud esni egy iszogatós estén, így hát csak ajánlani tudom, hogy készítsétek el szilveszterre! A titka abban rejlik, hogy sokféle hagymából készítettem, nagyon finom ízkavalkád!

Hozzávalók

8 szelethez
  • 50 dkg konyhakész, mélyhűtött leveles tészta (tömb)
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 nagy fej lila hagyma
  • 4 fej sonkahagyma
  • 1 csokor újhagyma fehér része

  • 20 dkg tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • 8 dkg baconcsík
  • 8 dkg trappista sajt
  • aprított snidling a díszítéshez

Elkészítés

A leveles tésztát 1-2 órával korábban kivesszük a mélyhűtőből, hogy felengedjen, mire elkezdjük készíteni a tartot. (Ha hűtött, és nem mélyhűtött fajtából készítjük, erre természetesen nincsen szükség.)

Az olajat felhevítjük egy serpenyőben. Közben a vöröshagymát, a lila hagymát és a sonkahagymát megpucoljuk, karikáira vágjuk. Az olajra tesszük, kevergetve sütni kezdjük. Mikor már puhulnak, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, és addig sütjük, amíg az összes hagyma megpuhul. Sóval fűszerezzük.

A tejfölt kikeverjük a megpucolt, lereszelt fokhagymával, majd megsózzuk, megborsozzuk.

A leveles tésztát vékony téglalappá nyújtjuk, és egyenletesen megkenjük a tejföllel. Körben a széleket üresen hagyjuk. Megpakoljuk az apróra vágott baconnel és a sült hagymákkal, tetejére reszelt sajtot szórunk. 180-190 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Felkockázva, aprított snidlinggel megszórva tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A zimankós időre való tekintettel egy igazán laktató étellel készültem: Csirkés pirog tésztasalátával

A zimankós időre való tekintettel egy igazán laktató étellel készültem: Csirkés pirog tésztasalátával

 Pirogot többféle tésztából is süthetünk, készíthetjük olajban vagy sütőben. Ez most egy burgonyás tésztájú, káposztás-csirkés töltelékkel ízesített, olajban sült verzió. A céklasaláta pedig egyszerűen dukál mellé, amellett, hogy gyönyörű a színe, az íze is isteni!
Gesztenyés-diós pulykatekercs narancsos kuszkuszkörettel

Gesztenyés-diós pulykatekercs narancsos kuszkuszkörettel

Ideje elkezdeni gondolkozni a karácsonyi menün, ehhez szeretnék most egy olyan főétel receptet mutatni, amely nálunk gyakran szerepel az ünnepi asztalon. A gesztenye és a dió remekül működik a naranccsal, nekem abszolút télies ízhatás, a kuszkusz pedig ad egy kis csavart hozzá. De ha mégsem szeretitek, nyugodtan készítsétek rizzsel!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!