Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Nagyon finom ízkavalkád, szuper szilveszteri csemege!

Sokhagymás-baconös tart
2017. december 27.

Ez a tart szuper jól tud esni egy iszogatós estén, így hát csak ajánlani tudom, hogy készítsétek el szilveszterre! A titka abban rejlik, hogy sokféle hagymából készítettem, nagyon finom ízkavalkád!

Hozzávalók

8 szelethez
  • 50 dkg konyhakész, mélyhűtött leveles tészta (tömb)
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 nagy fej lila hagyma
  • 4 fej sonkahagyma
  • 1 csokor újhagyma fehér része

  • 20 dkg tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • 8 dkg baconcsík
  • 8 dkg trappista sajt
  • aprított snidling a díszítéshez

Elkészítés

A leveles tésztát 1-2 órával korábban kivesszük a mélyhűtőből, hogy felengedjen, mire elkezdjük készíteni a tartot. (Ha hűtött, és nem mélyhűtött fajtából készítjük, erre természetesen nincsen szükség.)

Az olajat felhevítjük egy serpenyőben. Közben a vöröshagymát, a lila hagymát és a sonkahagymát megpucoljuk, karikáira vágjuk. Az olajra tesszük, kevergetve sütni kezdjük. Mikor már puhulnak, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, és addig sütjük, amíg az összes hagyma megpuhul. Sóval fűszerezzük.

A tejfölt kikeverjük a megpucolt, lereszelt fokhagymával, majd megsózzuk, megborsozzuk.

A leveles tésztát vékony téglalappá nyújtjuk, és egyenletesen megkenjük a tejföllel. Körben a széleket üresen hagyjuk. Megpakoljuk az apróra vágott baconnel és a sült hagymákkal, tetejére reszelt sajtot szórunk. 180-190 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Felkockázva, aprított snidlinggel megszórva tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A zimankós időre való tekintettel egy igazán laktató étellel készültem: Csirkés pirog tésztasalátával

A zimankós időre való tekintettel egy igazán laktató étellel készültem: Csirkés pirog tésztasalátával

 Pirogot többféle tésztából is süthetünk, készíthetjük olajban vagy sütőben. Ez most egy burgonyás tésztájú, káposztás-csirkés töltelékkel ízesített, olajban sült verzió. A céklasaláta pedig egyszerűen dukál mellé, amellett, hogy gyönyörű a színe, az íze is isteni!
Gesztenyés-diós pulykatekercs narancsos kuszkuszkörettel

Gesztenyés-diós pulykatekercs narancsos kuszkuszkörettel

Ideje elkezdeni gondolkozni a karácsonyi menün, ehhez szeretnék most egy olyan főétel receptet mutatni, amely nálunk gyakran szerepel az ünnepi asztalon. A gesztenye és a dió remekül működik a naranccsal, nekem abszolút télies ízhatás, a kuszkusz pedig ad egy kis csavart hozzá. De ha mégsem szeretitek, nyugodtan készítsétek rizzsel!

Napi ajánlatunk

Top videók

Epres-zabos pohárdesszert

Húsvét után pont egy ilyen könnyed desszertre van szükségünk!

Baconbe tekert fasírtok tepsis burgonyával

Hiába borongós az idő, a parázskrumpli már a nyarat idézi.

Emeletes tortilla

Vagy hívhatjuk akár pitének is… Laktató és gyors ebéd rohanós napokra.