Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mákos csillag

„Bejgli íz” villámgyorsan!
2019. december 19.

Cuki, pufi kis csillagok mákkal, citrommal és aszalt áfonyával. Ha nincs sok időtök sütni, de már az ajtóban toporog a vendégsereg, csak kapjátok elő a jó öreg leveles tésztát, és készítsetek belőle sok-sok finomságot.

Hozzávalók

18-20 darabhoz
  • 1 csomag konyhakész, hűtött, sütőpapírra feltekert leveles tészta (27 dkg-os kiszerelés)
  • 1 tojás
  • 1,5 dkg porcukor
  • 3 dkg őrölt mák
  • pár reszelés biocitromhéj
  • 18-20 szem aszalt áfonya

Elkészítés

 

A leveles tésztát kitekerjük, csillagokat szaggatunk belőle. Papírral együtt tepsire helyezzük. 

A tojást szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A habba óvatosan beleforgatjuk a porcukrot, a mákot és a citromhéjat. Kiskanálnyi adagokat teszünk minden csillag közepére, és belenyomunk 1-1 szem áfonyát. 

A tojássárgáját egy kevés vízzel felhígítjuk, az így kapott keverékkel beecseteljük a csillagok ágait. 190 °C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc kell a sütinek. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Birsalmasajtos-narancsos gyümölcskenyér

Birsalmasajtos-narancsos gyümölcskenyér

A klasszikus gyümölcskenyér nélkül nem telhetnek el az ünnepek…
Túrós-baconös pogácsa

Túrós-baconös pogácsa

Egyszerű pogácsa baconnel felturbózva.
Mézeskalácsos amerikai palacsinta

Mézeskalácsos amerikai palacsinta

Szerintünk ezt a palacsintát a Mikulás is szívesen elfogadná…

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?