Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Szilveszteri sajtgolyók keksztányéron

Ha finom sajtos kekszekre tálaljátok a sajtgolyóitokat, sokat egyszerűbben fogyaszthatják majd vendégeitek a szilveszteri buliban. Egyébként is, még több sajt egy partifalatkában csak jó lehet, ugye?
2017. December 29.

 

Hozzávalók

16 darabhoz
  • A kekszekhez:
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1/2 kávéskanál sütőpor
  • 1 nagy csipet só
  • A golyókhoz:
  • 40 dkg félzsíros túró
  • 12 dkg sűrű sajtkrém
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kevés só
  • aprított snidling és szezámmag a hempergetéshez

Elkészítés

A kekszhez a kétféle sajtot lereszeljük.

A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk az elhabart tojást, a sütőport és a sót, majd összedolgozzuk a reszelt sajtokkal. Fóliába csomagoljuk, és fél órára hűtőbe tesszük.

A pihentetett tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és nagyobb méretű pogácsaszaggatóval 16 korongot szaggatunk belőle.

A kekszeket sütőpapírral borított sütőlemezre helyezzük, és 180 fokos sütőben 12-14 percet sütjük. Megvárjuk, hogy teljesen kihűljenek.

A túrót áttörjük, simára keverjük a sajtkrémmel, a megpucolt, lereszelt fokhagymával és a sóval. 16 kis gombócot formázunk a masszából, majd aprított snidlingbe vagy szezámmagba forgatjuk. A sajtgolyókat 1-1 kekszre ültetjük, és így helyezzük a kínálótálunkra.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!