Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sonkás-sajtos sült spagetti

Hó végi tésztavacsora.
2020. január 30.

Filléres recept, főleg ha a hűtőnk tartalmához alakítjuk. Most sonka került bele, a tetejére pedig maradék sajt. Sőt! Maga a tészta is a maradék-felhasználás jegyében került az ételbe.

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg tetszőleges sonka
  • só, őrölt fekete bors
  • 2 tojás
  • 15 dkg tejföl
  • 3 evőkanál mustár
  • 30-35 dkg főtt, kihűlt spagetti (a receptben teljes kiőrlésűt használtam)
  • 1 marék tetszőleges reszelt sajt (pl. trappista)

Elkészítés

 

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a megtisztított, felaprított vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk a megpucolt, lereszelt fokhagymát és a felkockázott vagy csíkokra vágott sonkát. Sózzuk, borsozzuk, összesütjük. 

A tojásokat simára keverjük a tejföllel és a mustárral, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. 

Egy közepes méretű tepsit kikenünk kevés olajjal. 6-8 spagettifészket alakítunk ki benne (így könnyebb lesz szeletelni, tálalni). Megszórjuk a sonkás-hagymás feltéttel, majd a tetejére locsoljuk a tojásos-tejfölös keveréket. A tetejére jöhet a reszelt sajt. 180 °C-ra előmelegített sütőben 25 percet sütjük. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mákos-meggyes sütemény tejszínhabbal

Mákos-meggyes sütemény tejszínhabbal

Jöhet mára egy gyors és egyszerű süti?
Pesztós tészta felturbózva

Pesztós tészta felturbózva

Gyors, maradékkisöprő és nagyon finom.
Meggyes-diós zabgolyók

Meggyes-diós zabgolyók

Ennél valami édességet hétvégén, de nincs kedved bekapcsolni a sütőt? Akkor ez lesz a te recepted!

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.