Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Meggyes-diós zabgolyók

Ennél valami édességet hétvégén, de nincs kedved bekapcsolni a sütőt? Akkor ez lesz a te recepted!
2020. január 18.

Ha könnyen és egyszerűen összedobható édességet készítenénk, formázzunk gyorsan pár golyócskát, tuti siker lesz! Most egy egyszerű zabpelyhes verziót mutatok.

Hozzávalók

16 darabhoz
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 20 dkg zabpehely
  • 10 dkg tetszőleges, nem túl sűrű lekvár (pl. barack, meggy)
  • 10 dkg finomra őrölt dió
  • ízlés szerint méz
  • 16 szem meggybefőtt és kevés lé a befőttből
  • kókuszreszelék a hempergetéshez

Elkészítés

 

A tejet felforraljuk a vaníliával. A zabpelyhet hőálló tálba szórjuk, ráöntjük a tejet, kanállal alaposan összeforgatjuk. Lefedjük, 10-15 percet állni hagyjuk, ezalatt a zab szépen felpuhul. Ezután hozzákeverjük a lekvárt, az őrölt diót, ízlés szerint mézet (ez el is hagyható) és annyi meggylevet, hogy szépen összeálljon a massza. 

Egy kevés „tésztát” a tenyerünkbe veszünk, a közepébe helyezünk 1 szem lecsepegtetett meggyet. Gombóccá formázzuk, végül meghempergetjük kókuszreszelékben. Hasonlóan elkészítjük a többi golyót is. Tálalásig hűtőben tároljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Juhtúrós-olajbogyós tojáskrém

Juhtúrós-olajbogyós tojáskrém

Az egyik legfinomabb kence, aminek csak jót tesz, ha még keverünk hozzá pár finomságot.
Teriyaki csirkés szendvics répasalátával

Teriyaki csirkés szendvics répasalátával

Friss saláta és szaftos csirke szendvicsbe zárva.
Olajbogyós-spenótos tojásfelfújt

Olajbogyós-spenótos tojásfelfújt

Klassz meleg reggeli, amelyből egy kis kolbász sem maradhatott ki.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?