Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Íme az egyik kedvenc sült tészta receptünk, meglepetés ízbombákkal

Feketeerdei sonkás-spenótos tészta mozzarellával és juhtúróval
2017. november 1.

A sült tésztákat mindenki szereti, ugye? Most ráadásul egy kis csavart is tettem a receptbe: feketeerdei sonkába tekertem, vagyis „csavartam” – ha már csavarról beszélünk –  egy-egy mini mozzarella sajtot, a kis tekercseket pedig elrejtettem a tészta között. A tetejére szintén került sajt bőven, a spenótos szaft pedig rejt némi juhtúrót is. Próbáljátok ki!

Hozzávalók

2 nagy vagy 4 kisebb adaghoz
  • 25 dkg tészta (csőszerű, rövid fajtájú)

  • 1 evőkanál vaj + a sütőtál kikenéséhez
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 45 dkg natúr spenótpüré (mirelit)
  • só, őrölt fekete bors
  • reszelt szerecsendió
  • 1 dl tej
  • 15 dkg juhtúró
  • 1 tojás
  • 10 dkg feketeerdei sonka
  • 10 dkg mini mozzarella
  • 8 dkg trappista sajt
  • 2 dkg parmezán sajt

Elkészítés

A tésztát lobogó, enyhén sós vízben al dentére főzzük. Mikor lekészült, leszűrjük.

Közben egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, ráreszeljük a megpucolt fokhagymagerezdeket, és párolni kezdjük. Hozzáadjuk a spenótot, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük, majd felöntjük a tejjel. Összeforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a szétmorzsolt juhtúrót, és félretesszük hűlni.

A langyosra hűlt spenótos krémben elkeverjük a tojást és a leszűrt tésztát. Kivajazott sütőtálba simítjuk.

A feketeerdei sonka szeletekbe beletekerünk 1-1 kis mozzarellát, majd elszórva belenyomkodjuk a tekercseket a tészta közé. A maradék mozzarellát a tetejére morzsoljuk, illetve a trappistát és a parmezánt is ráreszeljük.

180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!