Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Ezt együk reggelire, tízóraira, vagy délutáni desszertként

Műzlis-gyümölcsös pohárkrém
2017. augusztus 8.

Hozzávalók

  • 4 csésze görögjoghurt
  • 1,5-2 csésze málna (plusz tálaláshoz)
  • ¼ csésze kristálycukor
  • 2 nektarin
  • 2 csésze áfonya
  • ananász
  • 1-1,5 csésze műzli
  • mentalevél tálaláshoz

Elkészítés

Tegyük a málnát és a cukrot egy kis tányérba. Nyomkodjuk össze a gyümölcsöt, míg szósz állagú nem lesz – hagyjunk egészben néhány szemet.

Hámozzuk meg és kockázzuk fel az ananászt, a nektarint (konzerves változatokat is használhatunk). Keverjük hozzájuk az áfonyát.

Állítsuk össze a parfét: Kanalazzunk minden pohár aljára görögjoghurtot, erre 2 ek. málnaszószt, majd a gyümölcskeverékből egy kevés, és néhány ek. műzli. Ismételjük meg a rétegezést, ugyanilyen sorrendben.

Végül díszítsük málnaszemekkel, mentalevéllel.

forrás: tatyanaseverydayfood.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

8 perces mascarponés pohárdesszert

8 perces mascarponés pohárdesszert

Ez a váratlan vendég desszertje
Epres pohárdesszert

Epres pohárdesszert

Könnyű, nyári desszert, ami gyorsan elkészül, mindenki szereti, és a belekerülő habcsók pedig különlegessé teszi.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?