Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Epres pohárdesszert

Adásban volt: 2013. május 27.
A recepthez tartozó videó
Könnyű, nyári desszert, ami gyorsan elkészül, mindenki szereti, és a belekerülő habcsók pedig különlegessé teszi.
2016. május 10.

Hozzávalók

4 adag
  • 3 ek eperlekvár
  • 1 vaníliarúd
  • 1 kis citrom
  • 50 dkg eper, felkockázva
  • 5 dl tejszín (30%-os zsírtartalmú),
  • 5 dkg porcukor
  • 2 ek kandírozott citromhéj
  • 4 kész habcsók

Elkészítés

Összekeverjük a felkockázott epret az eperlekvárral, a citromlével és a vaníliával.
A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük.
Majd összeállítjuk a desszertet: A tejszínhabot óvatosan összeforgatjuk az eperrel, valamint az apró darabokra tört habcsókkal, végül a kandírozott citromhéjjal.
Poharakba (vagy egy nagy üvegtálba) töltjük, és a tetejét eperrel, habcsók-törettel díszítjük.

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Hideg, nyári almaleves

Hideg, nyári almaleves

A nyár a hideg gyümölcslevesek szezonja, ami almából is gyakran készül, de ebben a változatban nem fahéjjal, hanem rozmaringgal ízesítjük.

A szuperropogós omlós rántott csirke titka

Mindenki kedvence a rántott csirke, akkor jó igazán, ha a panír roppan, a hús pedig omlik, ami, ha e szerint a recept szerint készül, akkor garantált.
Langyos kölessaláta csirkével, pirított kelkáposztával és kókuszchipsszel

Langyos kölessaláta csirkével, pirított kelkáposztával és kókuszchipsszel

Ősszel sem fogyunk ki a vitaminokban gazdag összetevőkből! Csináljunk salátát főételnek, vagy akár köretnek.

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.