Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vegán epermousse

Búcsúzzunk az eperszezontól ezzel a habkönnyű desszerttel!
2019. június 17.

Ez a könnyű és lágy francia eredetű finomság talán az egyik legkevesebb alapanyagot tartalmazó desszert, a kóstolásnál azonban így sem érezhetjük semminek sem a hiányát.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 25 dkg eper
  • 2,5 dl sűrű kókusztejszín lehűtve
  • 5 dkg eritrit
  • ½ biocitrom lereszelt héja

Elkészítés

Az epret megtisztítjuk, majd turmixgépben folyékonyra turmixoljuk.

A hideg kókusztejszín tetején lévő sűrű tejszínes réteget egy keverőtálba kanalazzuk, a kókuszvízre nem lesz szükség. Habverő segítségével habbá verjük, majd beleöntjük az epervelő 2/3-ad részét, az eritritet és a reszelt citromhéjat, és tovább keverjük.

Desszertes poharakba adagoljuk, a poharak szélét a maradék epervelővel díszítjük, majd belekanalazzuk az eperhabot is. A tetejére friss epret helyezünk, és a hűtőben hagyjuk pihenni.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Brownie édesburgonyából

Brownie édesburgonyából

Édesburgonyából süti? Naná! Nézzétek csak Gökler Kriszti klassz receptjét!
Csicseriborsó omlett

Csicseriborsó omlett

Nem fogyasztasz tojást? Ehhez az omletthez nem is szükséges!
Epres Raffaello golyó

Epres Raffaello golyó

Egyik kedvenc desszertünk tavaszi változata...

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.