Piña Colada nap fagyival
Amikor megtudtam, hogy Piña Colada ünnepnap is létezik (minek nincs napja?!?) rögtön azt gondoltam, hogy ide nem elég a koktél maga, hanem valami extra kell. Felmerült a Piña Colada panna cotta, ami tulajdonképpen lehetett volna a koktél, vagyis kókusztej, és ananászlé, mondjuk valami rumos, ananászos chutneyval. Na de mégsem, mert a zselatin nem igazán szereti az ananászban lévő enzimeket, így aztán váltottam, és inkább, a nyárra is való tekintettel, egy fagyi felé vettem az irányt. Mivel tönkrement a fagyigépem, nem akartam készíteni, inkább csak felturbózni az amúgy isteni finom, boltban kapható kókuszfagyit. Ez lett belőle:
Hozzávalók
- 1 doboz kókuszfagylalt
- 1 dl ananászlé
- 1 dl fehér rum, de lehet barna is, vagy Malibu
- 1 kisebb ananász megtisztítva, felkockázva
Elkészítés
Vedd ki a kókuszfagyit a mélyhűtőből, és hagyd olvadni kb. 15 percig. Ekkor keverd bele az ananászlevet, a rumot és az ananászt, majd tedd vissza fagyni legalább 2 órára (a rumtól nehezebben és krémesebbre fagy). Ha gyerekeknek is kínálod, akkor hagyd ki belőle a rumot, viszont figyelj rá, hogy fél óránként keverd át, mert az ananászlétől kristályosabbra fagy.